Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:192682
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.07.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Noziedzīga nodarījuma sastāvs.
1) Noziedzīga nodarījuma (NN) sastāvs ir KL paredzēto visu obj.+subj. pazīmju kopums, kas ir nepieciešams un reizē arī pietiekams, lai pers. kādu darbību vai bezdarbību varētu atzīt par noteikta veida NN. Tajā ietvertas tikai NN tipiskās un raksturīgās pazīmes (abstrahētas no konkrēta NN pazīmēm un sastāva). Lai varētu konstatētu pilnīgu atbilstību starp NN faktiskiem apstākļiem un KL normā paredzētā konkrētā NN sastāva pazīmēm ir jāvēic NN kvalifikācija.
NN sastāvs = objektīvo un subjektīvo pazīmju kopums, kas ir nepieciešams un pietiekam, lai raksturotu NN un personu, kas to ir izdarījusi.

2) Elementi, pazīmes un to raksturojums
Atkarībā no NN izdarīšanas reālajiem apstākļiem un to izdarījušo personu īpašībām: I. Objektīvās pazīmes – ar KL aizsargātās valsts, sabiedrībs, pers. grupu un atsevišķu pers. intereses, kuras apdraud NN (NN objekts) + personas nodarījuma ārējās izpausmes procesu, kaitējumu, kas nodarīts darbības vai besdarbības rezultātā ar likumu aizsrgātām interesēm (NN objektīvā puse); II. Subjektīvās pazīmes – raksturo pers., ko sauc pie kr.atbildības – vecums un pieskaitāmība (NN subjekts) + pers. psihisko attieksmi pret viņa izdarītā nodarījuma apstākļiem - kaitīgajām sekām, darbība, bezdarbība utt. (NN subjektīvā puse). NN pazīmes, kuras ir kopīgas visiem vai vairākiem sastāviem, izteiktas KL Vispārīgajā d.; KL Sevišķās d. dispozīcijas satur pabeigtu NN sastāvu pazīmes. NN sastāvu veido arī pers. darbība vai bezdarba, ja tā tikai gatavojas vai mēģina izdarīt NN, vai bijusi NN org., uzkūd. vai atbalst. (sīkāk aprakstīts 10.jautājumā)…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1140941
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties