Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:192527
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pārklāšanāš gadījumā rastos dažādi pārpratumi, kas varētu novest pie konfrontācijām.
Īpaši ir jāizceļ Japānas kultūra, kas sākotnēji veidojās nošķirti no pārējās pasaules kultūras un tajā ir izveidojusies pilnīgi savādāka zīmju sistēma, it īpaši tas ir pamanāms savstarpējajā komunikācijā. Kurā daudz lielāks uzsvars ir veltīts tieši sveicināšanās veidiem, kas nav rokas spiediens, piemēram, paklanīšanās, apskāviens. Nonākot šādā – citā komunikatīvā sistēmā, cilvēkam ir nepieciešams iepriekš iepazīties ar šīs sistēmas pieņemtajām normām, lai izvairītos no dažāda veida pārpratumiem.
Tiesa ir jāuzsver, ka ir zīmes, kas nemainās atkarībā no komunikatīvās sistēmas, ļoti labs piemērs tam ir zīme – Mākonis ar lietu. Tā ir ikona, kas simbolizē vienu un to pašu visā pasaulē – gaidāms lietus. Tādējādi var secināt, ka ikonas ir vis multikomunikatīvsistemātiskakās.

Secinājumi
Zīmes ir dažādas, ir dažādi veidi kā tas var interpretēt, bet pats svarīgākais ir saprast un atcerēties to, ka zīme ir zīme tikai tad ja ir kāds, kas spēj to interpretēt un piešķirt tai jēgu. Objekts, ko zīme attēlo var būt vienmēr, bet tīri semiotiski zīme rodas tikai tad.
Nobeigumā iederās Umberto Eko citāts: „Semiotika ir saistīta ar visu, kas var tikt uzskatīts par zīmi. Zīme ir viss, kas var tikt uzskatīts par kaut kā aizvietotāju attēlojumā. Tam kaut kam nevajag eksistēt, vai patiešām kaut kur atrastites tajā brīdī, kad zīme attēlo tā eksistenci. Tātad semiotika savā būtībā pēta visu, kas var tikt izmantots, lai melotu. Ja kaut ko nevar izmantot, lai ar tā palīdzību melotu, tad var secināt, ka to nevar izmantot, lai teiktu patiesību arī. Būtībā, to nevar izmantot, lai pateiktu jebko. Es uzskatu, ka "Melu Teorija" būtu labs raksturojums kopējai semiotikai.”


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties