Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:191771
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.07.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēks ir ne tikai sabiedriska būtne, bet arī bara būtne. Sabiedrība ietekmē, audzina un pūlis arī ietekmē, audzina. Kur tad ir robeža? Robeža iet caur katru no mums. Sabiedrības un pūļa konfigurācija mainās atkarībā no tā, pēc kādiem motīviem mēs vadāmies dzīvē: bara instinkts vai cilvēciskā apziņa.
Ja vadāmies no iepriekš minētā, tad nākas konstatēt bēdīgu faktu – cilvēciskā sabiedrība uz Zemes faktiski neeksistē. Tās vietā pa planētas plašumiem klejo un uzkrāj savus netikumus milzīgs bars cilvēkveidīgu dzīvnieku. Un tikai šur tur parādās nelielas cilvēciskās sabiedrības grupiņas.
Tie maldi un pašapmāns, kurš valda sabiedrisko zinību jomā, jau sen kļuvuši par parastu, pat ikdienišķu parādību. Sarakstītas desmitiem un simtiem teoriju , kuras paredzētas “izlabot sabiedrību”, un paredzētas sabiedrībai, bet sabiedrības nav... Neskatoties uz to, tiek rakstītas disertācijas, fundamentāli darbi, notiek apvērsumi un revolūcijas, tiek ieņemtas vietas zinātnē un vēsturē. [ 3]
Pagājušo tūkstošu gadu laikā radās un izzuda veselas impērijas, mainījās reliģijas, likumi, taču pašā cilvēkā nekas nav mainījies, kā viņš bija vergs, tā arī palika.
Republikāniskās bērnu slimnīcas ārsts P.Kļava saka sekojošo: “Ja civilizāciju iedalītu cilvēkattīstības periodos, tad mēs pašlaik esam agrīnā bērnībā ar dziļi intelektuālu encefalopātiju apmēram trīs četru mēnešu vecumā. Mēs esam “mēslos” līdz ausīm, neko nesaprotam un kliedzam, ka gribam ēst un tikai apmierinām savus pirmatnējos refleksus. Diemžēl 40 tūkstošu gadu laikā cilvēku apziņa nav evolucionējusi – tādi vien paši neandertālieši mēs esam, tikai mazliet labāk ģērbušies un savādāk ēdam, un savādāk pārvietojamies.” [2]
Kur tad slēpjas galvenā problēma?…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1170466
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties