Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:190965
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Valodas traucējumu cēloņi    4
  Valodas traucējumu veidi    5
  Attīstības īpatnības bērniem ar valodas traucējumiem    7
  Valodas traucējumu novēršanas iespējas    8
  Nobeigums    9
  Literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Valoda ir universāls instruments, tā ir augstākais dabas sasniegums, kas ir dots tikai cilvēkam. Valoda palīdz pasaules izzināšanā un ir viens no nozīmīgākajiem cilvēku savstarpējās sazināšanās līdzekļiem. Runas dāvanas palīdz cilvēkam ikdienā sazināties ar pārējiem sabiedrības locekļiem. Ar runas palīdzību cilvēks saņem informāciju, reaģē uz to, dalās gan priekos, gan bēdās, kā arī dara zināmas citiem savas ikdienas vajadzības.
Laba veselība un attīstīta valoda nosaka cilvēka tikumisko, intelektuālo, estētisko un ētisko audzināšanu, kas ir pamats harmoniskas personības veidošanā.
Ikdienā mēs bieži vien sastopamies ar to, ka ir bērni, kas runā neskaidri, vai vispār klusē. Tie ir bērni ar valodas traucējumiem. Ar jēdzienu ‘’ valodas traucējumi ‘’ saprot daļēju vai pilnīgu nespēju cilvēkam sazināties runas vai rakstu valodas veidā. Pilnvērtīgas runas un valodas apguvei ir neatsverama nozīme bērna psihisko procesu un personības attīstībā, tāpēc nepieciešams darīt visu iespējamo, lai novērstu vai mazinātu valodas attīstības aizkavēšanās un runas traucējumus.
Bērni ar runas un valodas traucējumiem arī pieskaitāmi bērniem ar īpašām vajadzībām. Šādi bērni ir bijuši visos laikos neatkarīgi no valsts iekārtas, ekonomiskās un sociālās attīstības. Visos laikos viņi izjutuši izolētību un sabiedrības noliedzošu attieksmi. Pēdējās desmitgadēs visa pasaule, arī Latvija, maina savu nostāju pret šiem cilvēkiem, cenšoties palīdzēt tiem integrēties kopējā sabiedrībā, nodrošinot iespējas visiem mācīties vienā skolā un līdz minimumam samazinot to bērnu skaitu, kas kaut kādu (fizisku, psihisku, psiholoģisku, kulturālu vai citu) iemeslu dēļ ir izstumti no tās.
Mūža pirmie četri gadi ir nozīmīgākais posms bērna valodas attīstībā, jo šajā laikā veidojas bērna pirmā valoda, priekšstats par valodas uzbūvi vispār un pieredze par to, kā ar valodas palīdzību var sazināties un panākt sev vēlamo. Valoda ir ne tikai saziņas līdzeklis, tā ir arī domāšanas instruments. Tādēļ, ja ir valodas attīstības problēmas, vēlāk var rasties grūtības mācību vielas apguvē.
Par valodas traucējumiem tiek uzskatīta jau kādas atsevišķas skaņas neizrunāšana vai kropļota izrunāšana vai pat nerunāšana vispār. Valodas traucējumi daļai bērnu nav slimīgs process. Mazi bērni mācoties runāt kādu laiku var šļupstēt. Bet vairumam bērnu šī šļupstēšana līdz 5.gadu vecumam izzūd. Taču, ja tas turpinās pēc 5.gadiem, tad bērnam nepieciešama logopēda palīdzība.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1156823
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties