Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:190266
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Senā Grieķijas vēsture vienmēr ir saistījusi daudzu cilvēku prātus. Grieķijas senākā vēsture vienmēr ir bijusi neziņas miglā tīta. Iespējams tieši tā iemesla dēļ pirmie nopietni izrakumi Krētā un Grieķijā sākās tikai 19gs.
Es izvēlējos rakstīt par šo tēmu, tāpēc, ka mani vienmēr ir interesējusi Eiropas civilizācijas izcelsmes vēsture un Krēta ir tieši šī izcelsmes vieta.
Savā darbā esmu apskatījis lielākos 20.gs pētniekus un viņu lielākos atklājumos Krētā un Mikēnu perioda Grieķijā.
Esmu centies iekļaut savā darbā arī nozīmīgākos 19gs. Otrās puses pētnieku atklājumus, lai būtu vieglāk izprast šo pētījumu priekšvēsturi un šī reģiona arheoloģijas pamatlicējus.
Tagadēja Krētas un Grieķijas teritorija ir apdzīvota kopš Neolita laikiem. Grieķijai raksturīgs tipisks ‘’vidusjūras klimats’’ ar sausām un karstām vasarām un vēsām, mitrām ziemām.
Klimatiskie apstākļi bija pietiekoši labi, lai radītu pamatu civilizācijas izveidei.
Tieši tāpēc Eiropā pirmā augsti attīstītā civilizācija izveidojās Krētas salā. Ap 2000 gadu.p.m.e Krētā pastāvēja daudzas mazas valstiņas ar dažādiem valdniekam, kas bieži savā starpā karoja.
Joprojām zinātnieku starpā valda nevienprātība par Krētiešu izcelsmi. Daudzi tos uzskata par ieceļotājiem no tuvajiem austrumiem, iespējams Feniķiešu pēctečus. Pastāv versija, ka tie ir tieši vietējās neolīta kultūras pēcteči. Daži arī pauž viedokli, kas Krētas iedzīvotājus saista ar kontinentālās Grieķijas iedzīvotāju atzaru, kas dzīvojot diezgan noslēgti arī attīstījās nedaudz savādāk nekā pārējā Grieķija.
Daudzās mazās Krētas valstiņas apvienoja teiksmainais valdnieks Mīnojs ap 16gs.p.m.e. Viņa vārds arī devis nosaukumu visai civilizācijai- Mīnojas civilizācija. Krētā Mīnojiešu civilizācija eksistēja daudzās pilīs un greznās villās. Visslavenākā pils ir Knossa, kas arī bija Mīnojas civilizācijas centrs. Pils bija savam laikam ļoti grezna un plaša ar vairāk nekā 1300 istabām.
Tāka Krētas sala atrodas seismiski aktīvā joslā, tad visu civilizācijas pastāvēšanas laiku ir konstatētas daudzu zemestrīču pēdas, kas bieži vien radīja pilīs lielus bojājumus.
Tas arī tiek uzskatīts par cēloni šīs civilizācijas bojāejai, lai gan joprojām nav pilnīgi droši noskaidrots kāpēc šī civilizācija tik pēkšņi izzuda.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1123660
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties