Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:190072
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kriminoloģiskās problēmas var apzināt no dažādām pozīcijām un viedokļiem atkarī­bā no tā, kādas lomas mēs pildām un kādas funkcijas veicam.1 Piemēram, ja mums ir apzagts dzīvoklis — mēs esam cietušie; mūs var interesēt, vai nozie­gums tiks atklāts un vai atgūsim nozagtās vērtības. Ja mēs strādājam tiesību aiz­sardzības iestādēs, pieņemsim, esam izziņveži vai prokurori, mūs interesē fakti, kas varētu sekmēt nozieguma atklāšanu. Katras tiesību aizsardzības iestādes darbi­nie­kiem var būt visda­žādākās, dažreiz pat pretējas funkcijas. Piemēram, tiesas izmeklēšanas gaitā apsūdzētāju galvenokārt interesē, kā pilnīgāk pierādīt apsūdzētā vainu un panākt viņa maksimālu atbildību. Aizstāvis savukārt ir orientēts apšaubīt to pierādījumu objek­tivitāti, kuri iepriek­šējā izmek­lēšanā ir pierādījuši apsūdzētā vainu. Prasmīga un pro­fesionāla advokāta dar­-
bība var panākt apsūdzētā attaisnošanu vai minimāla soda noteikšanu.
Arī jebkuru pilsoni saista visdažādākās kriminoloģiskās problēmas, t. sk. noziedzība, dažādi visizplatītākie noziegumu veidi, nozieguma izdarīšanas mehānisms, soda noteikšana vainīgajām personām utt. Socioloģiskās aptaujas liecina, ka kriminoloģiskās problēmas ir vienas no aktuālākajām un nozīmīgākajām.
Tātad kriminoloģiskie jautājumi nav vienaldzīgi gandrīz nevienam. Svarīgi ir, kā šos jautājumus apzināt, kā noteikt to būtību, kā atrast pareizās atbildes, — kāpēc Latvijā vai kādā citā valstī ir liela vai maza noziedzība, vai iedzīvotāji jūtas pietiekami droši pret krimināliem apdraudējumiem, kādi noziegumu veidi ir visizplatītākie un visbīstamākie utt.
Šādu jautājumu, uz kuriem nepieciešams atbildēt, ir visai daudz. Atbildes uz tiem jārod pastāvīgi. Pareizas, objektīvas un pilnīgas atbildes uz visdažā­dākajām krimno­loģiskajām problēmām profesionālā un sadzīves līmenī palīdz meklēt krimnoloģis­kās izziņas metodoloģija un metodika.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1124249
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties