Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:189737
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Militarizācija ir neizbēgama, ja nav politisko struktūru, kas nodrošinātu drošību, un tā var liecināt par patiesu militārā spēka attiecību atdzimšanas simptomu. „Japāna kalpo par spēcīgu atgādinājumu par nacionālajām iedzimtām vērtībām un idejām par karaspēka attiecīgo lomu, kas var palīdzēt noteikt gan tieši karaspēka lomu, gan ārējās politikas būtību”11 .
Drošības izaicinājumu esamība var izraisīt sadarbību, kā reakciju uz konfliktu vai potenciālo konfliktu. Tomēr, šie izaicinājumi tiek uztverti reģiona valstīs ļoti dažādi, un tas, kas vienai valstij ir drauds, otrai ir iespēja uzlabot savu situāciju.
Mūsdienās Austrumāzijas valstīm ir principiāli jauns izaicinājums - izveidots drošības sistēmu strauji diferencētas iespējamo draudu un risku uztveres apstākļos un neesot konkrētam ienaidniekam.
Kolektīvās drošības sistēma ir visvienkāršākā, visuzticamākā un visīslaicīgākā, to ir vieglāk izveidot (būtu ienaidnieks, pret kuru var apvienoties) un vienkāršāk iznīcināt - jāsagaida, kamēr šis ienaidnieks pazudīs. Tātad, nav tik traģiski, ka šodien Austrumāzijā nav pamata šādas sistēmas izveidei. Jebkurā gadījumā, mūsdienu attīstības līmenis, starptautiskās situācijas specifika prasa atšķirīgu pieeju, kas ļautu apvienot dažādas intereses reģionā drošības jomā, vai vismaz koncentrēt attiecīgo valstu uzmanību nevis uz tā, kas atdala šīs valstis, bet uz to, kas tās apvieno.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1248825
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties