Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:189374
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Projekta mērķis    3
  Ievads    4
  Satura izklāsts    5
  Nodarbību saraksts    7
  Projekta darbības apraksts    8
  Sagaidāmie rezultāti    8
  Izmantotā literatūra    9
  Pielikumi    11
  1.projekta aktivitātes    11
  2.projekta tāmes uzmetums    12
  3.uzskates materiāli    13.-15
Darba fragmentsAizvērt

Veselības veicināšanas ir process, kas stiprina cilvēka spējas un iespējas uzņemties atbildību par savu veselību – to saglabāt un uzlabot. Rūpējoties par savu veselību un dažādos veidos pūloties stiprināt imunitāti pret slimībām, cilvēki nereti piemirst tādu vienkāršu un nedārgu savas veselības aizsardzības veidu kā roku mazgāšana un roku higiēnas ievērošana.
Regulāri un rūpīgi mazgājot rokas, ikviens var sevi pasargāt no daudzām infekciju slimībām, piemēram, saaukstēšanās slimībām (gripa, paragripa, adenovīrusi, rinovīrusi u.tml.) un zarnu trakta slimībām (salmoneloze, šigeloze (dizentērija), vēdertīfs u.tml.). Slimības izraisošie vīrusi (piemēram, A hepatīts), infekcijas izplatās tiešā vai netiešā kontaktā ar slimnieku, tai skaitā, izmantojot kopīgus sadzīves priekšmetus.
Roku higiēnas ievērošana ir svarīga, jo tas ir viens no galvenajiem starpniekiem slimību ierosinātāju nokļūšanai ķermenī un cilvēka saslimšanai. Saslimšana ar infekciju slimību notiek, piemēram, nenomazgājot rokas pēc saskarsmes ar slimnieka traukiem vai lietām, ko lieto vairākas personas, tai skaitā durvju rokturiem vai iepirkuma groziņiem.
Slimību izraisītāji cilvēka ķermenī nonāk, ar nenomazgātām rokām pieskaroties gļotādai - mutei, acīm, degunam. Īpaši svarīgi ir iemācīt roku mazgāšanas ievērošanu bērniem, lai regulāra roku mazgāšana kļūtu par ikdienas ieradumu un tiktu veikta bez speciāla atgādinājuma, tādēļ pārliecinieties, lai bērni bieži un rūpīgi, tai skaitā pirms ēšanas, mazgātu rokas. Regulāra roku mazgāšana un roku higiēnas ievērošana ir īpaši svarīga, ja bērns vai pieaugušais ikdienā uzturas kolektīvā – bērnudārzā, skolā vai darba vietā, jo nepietiekamas roku higiēnas ievērošana var izraisīt arī pārējo kolektīva locekļu saslimšanu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties