Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:186849
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

1.Saskarsmes teorija.
2.Cilvēka personība nav iedomājama bez saskarsmes ar apkārtējo vidi. Katram cilvēkam ir vajadzība pēc cilvēciskiem sakariem, vajadzība pēc pieķeršanās, simpātijām, vajadzība pēc pašapziņas un pašapliecināšanās, kā arī vajadzība pēc informācijas un vērtību orientāciju sistēmas. Visas šīs vajadzības cilvēks var apmierināt tikai saskarsmē ar citiem cilvēkiem. Saskarsmes procesā cilvēks ne tikai nodod un saņem informāciju, bet arī cenšas panākt noteiktus mērķus iedarbojoties, saskaņojot rīcību ierosinot vai pārtraucot kādu partnera darbību. Savukārt saskarsmes kvalitāte un attiecības, kas veidojas saskarsmes procesā būtiski ietekmē cilvēku dzīvi, pašsajūtu un darba spējas. Cilvēka būtība parādās tikai saskarsmē, personības un otras personības vienotībā, tādā, kas balstās tikai uz atšķirības starp „Es” un „Tu” realitāti.
Skolēna personības veidošanos sekmē skola. Tā ir vide, kurā viņš darbojas, atrodas saskarsmē ar citiem skolēniem un skolotājiem. Tātad pedagoģiskā procesa neatņemama sastāvdaļa ir izglītotāja un izglītojamā savstarpējās attiecības. Pedagoģiskā saskarsme – tā vienmēr ir skolotāju un skolēnu intelekta, emociju un gribas mijiedarbība. Jo labāk viņi viens otru izprot, jo produktīvāks ir viņu dialogs un kopīgā darbība, savstarpēji kontakti ir noturīgāki un mazāk pakļauti dažāda veida deformācijai. Deformēta saskarsme traumē cilvēku psihi, izsauc spēcīgas, negatīvas emocijas un aizvaino.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties