Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:186642
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    2
2.  Pirmā nodaļa    5
3.  Otrā nodaļa    14
4.  Trešā nodaļa    18
5.  Noslēgums    21
Darba fragmentsAizvērt

Par kursa darba galveno kritēriju izvēlējos pētīt tādu tēmu, kas būtu vēl neizpētīta, bet arī aktuāla mūsdienās. Zemnieku nemieri bija tieši tāda tēma, jo tā bija pirmā latviešu pretošanās kustība kopš Latvijas teritorijā ienāca krustneši. Šajā kursa darbā vēlos pierādīt, ka zemnieku sacelšanās bija organizēta, nevis notika pati no sevis, un tā bija kā pirmā tiekšanās uz savām tiesībām un to aizstāvēšanu. Tā kā nemieri lielākoties notika Vidzemē un attālumi starp notikumu vietām ir nelieli mēģināšu atrast iespējamo saikni ar nemieru vadību, vai bijis kāds konkrēts cilvēks, kas musinājis, vai kāds uzspiedis rīkoties pēc noteikta plāna. Tā kā zemniekiem konkrētu mērķu nebija vēlos uzzināt, kāpēc nemēģināja nemierus veidot apjomīgākus vai arī zemnieki patiesībā nemierus veidoja tikai pret savu ienaidnieku- muižnieku. Par galveno kursa darba mērķi izvirzīju atrast vai nemieros ir bijusi, kāda vēlme mainīt visu valstiskā līmenī, vai nav bijis atmodas sākums, vai arī tas ir bijis tikai grautiņš vietējā mērogā bez mērķa uz liela mēroga izmaiņām.
19. gadsimts iezīmējas latviešiem, kā pirmās atmodas laiks pēc „700 gadu gūsta”, bet vai tiešām šajā laikā sāka veidoties tautiskā pašapziņa, kas mudināja doties cīņā ar apspiedēju un likt parādīt, ka latvieši ir kā vienota kopiena. Tieši šis jautājums liekas kursa darba galvenā daļa, vai tiešām zemnieki bija tie, kas aizsāka atmodu un varbūt arī pēc tik ilgiem gadiem, kas pavadīti zem kāda varas ir palikušas kaut kādas tieksmes uz savas teritorijas piederību.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1118636
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties