Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:186520
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.02.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienīgā konfliktu teorijā ir divi virzieni. Pirmais traktē tiesiskus, filozofiskus un vēsturiskus aspektus. Šīs virziens ir klasiska konfliktu teorija. Otrais - modernistisks virziens. Ir izveidots uz empīriska un matemātikas konfliktu analīzes pieejas.
Šī teorija tiek plaši izmantota administratīvā un valsts pārvaldē Rietumu valstīs, konkrēti ASV, Lielbritānijā, Francijā un Vācijā. Teorija palīdz atrast veidus, lai kontrolētu un kanalizētu konfliktus dažādos līmeņos, kā arī pielieto metodes un metodikas lai profilaksēt konflikta situācijas un 'parvaldīt' konflikta procesiem. Teoriju arī izmanto risinot pilnīgi konkrētas situācijas, kurās ir novērojama interešu sadursme divos vai lielāka malu skaitļā. Bez tā, teoriju izmanto un mūsdienīga menedžmenta organizācijas praksē, diplomātijā, jurisprudencē, komerciālā darbībā un citos dzīves apgabalos, kur ir tiešs interešu konflikts no pretējām pusēm.
Secinājumā var sacīt, ka mūsējai sabiedrībai ir raksturīgs konfliktības kāpinājums. Svešvalodīgu iedzīvotāju imigrācija, inflācija, bezdarba augšana - viss tas sola mums konfliktu un nevieglu nākotni. Ir svarīgi, gūt pieredzi lai civilizēti atrisināt sociālos konfliktus. Spēja kontrolēt situāciju, atrast kompromisus - nepieciešama kvalitāte sociologsam vadītājam, sociālājām darbiniekam.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties