Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:185305
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pēc pacientes vārdiem sliktāka pašsajūta viņai jau esot ilgāku laiku. Ir nogurums, satraukta, dažreiz pat uznākot nesaprotamas baiļu sajūtas, visu laiku svīstot, ik pa brīdim jūtot sirdsklauves, sāpes sirds apvidū. Tā jutusies arī šorīt. Neko negribējusi ēst. Izdzērusi visas zāles, kuras parasti lieto no rīta, atgūlusies gultā, jo sajutusi nepārvaramu nogurumu un kad attapusies, esot bijusi jau ātrās palīdzības mašīnā. Slimniece arī atzīst, ka iepriekšējā vakarā pie viņas atnākusi draudzene un viņas divatā izdzērušas vienu pudeli sarkanvīna ‘’Kagors’’.
Citreiz kad sieviete jūtas slikti, viņa mēdz iedzert saldu tēju vai apēst kādu saldumu un paliekot labāk, bet šodien tā sagadījies, ka mājās nekā salda neesot bijis, domājusi aiziet uz veikalu iepirkties, bet lielā nespēka dēļ, atgūlusies un nodomājusi, ka aizies uz veikalu vēlāk. Šāda situācija ar pacienti nekad agrāk nav notikusi.
Ar cukura diabētu sieviete slimo pēdējos 5 gadus. Tas tika atklāts gluži nejauši, kad bijusi slimnīcā sakarā ar plaušu karsoni un veiktas analīzes. Līdz tam sieviete jutusi kā viņu bieži moka slāpes, bijusi patstāvīga bada sajūta. Pēdējo 4 gadu laikā pieņēmusies svarā par apmēram 40kg. Arī biežāk vajadzējis iet čurāt, bet visam tam nekādu īpašu uzmanību neesot pievērsusi. Pie sāpēm sirds apvidū un sirdsklauvēm parasti vainojusi tikai paaugstināto asinsspiedienu, ar kuru viņa slimo jau kādus 15 gadus.
Cenšas regulāri lietot nozīmētos medikamentus gan asinsspiedienam, gan diabētam. Lai kontrolētu asinsspiedienu ikdienā lieto Propranololu 40mg 2x dienā, Verapamilu 240mg 1x dienā, Enapu 10mg 2x dienā, Indapamīnu 2.5mg 1x dienā. Cukura diabētam lieto Metformīnu 3x dienā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties