Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:183905
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Johans Heinrihs Pestalocija (1746 – 1827) dzimis Cīrihē (Šveicē) ārsta ģimenē. J.Pestalocija tēvs nomira, kad zēnam bija tikai 5 gadi. Visas rūpes par audzināšanu gūlās uz mātes un aukles pleciem. Abām sievietēm bija liela ietekme zēna dzīvē. Zēns bieži ciemojās laukos pie sava vectēva. Tur dzīvodams, J.Pestalocijs iepazina zemnieku grūto likteni, redzēja, kā muižnieki un arī manufaktūru īpašnieki viņus izkalpināja.
Pēc pamatskolas beigšanas viņš iestājās latīņu skolā. Skolā valdošā autoritārā disciplīna un arī šaurā mācību programma zēnu neapmierināja.
J.Pestalocijs iestājās augstākajā mācību iestādē Colegium Carolinums, pabeidza divus kursus (filoloģijas un filozofijas). Studēt teoloģiju viņš negribēja, iesāka studēt tieslietas, bet studijas nepabeidza.
J.Pestalociju ietekmēja franču apgaismotāja Ž.Ruso un arī vācu filosofu K.Volfa un G.Leibnica uzskati. Cīrihes profesora J.Bodmēra ietekmē daudzi jaunieši, starp tiem arī J.Pestalocijs, noorganizēja pulciņu, kurā jaunieši apsprieda gan vēstures un morāles, gan arī audzināšanas jautājumus.
1774.gadā J.Pestalocijs atklāja bērnu patversmi Neihofā. Viņš iedomājās, ka bērni paši varēs nopelnīt līdzekļus patversmes uzturēšanai. J.Pestalocijs mācīja bērniem lasīt, rakstīt, rēķināt, bet vairāki amatnieki apmācīja bērnus savā arodā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties