Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:183082
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Masāžas iedarbība uz organismu    3
2.  Masāžas mehāniskā iedarbība    4
3.  Masāžas neiroreflektorā iedarbība    6
4.  Masāžas humorālā iedarbība    10
5.  Masāžas psiholoģiskā iedarbība    11
6.  Masāžas enerģētiskā iedarbība    12
7.  Kontrindikācijas masāžai    15
8.  Nobeigums    18
Darba fragmentsAizvērt

Rietumnieciski domājoši cilvēki centās atrast šo neparasto enerģiju elektriskajā vai magnētiskajā laukā vai vienkārši salīdzināja ci enerģijas kustību ar dzīvības sākumu.
Speciālisti, kuri nodarbojas ar polaritāšu terapiju, ir noskaidrojuši, ka noteiktā līmenī cilvēka anatomiskā uzbūve ir līdzīga magnētiskajai spolei, kura Zemes magnētiskajā laukā spēj ražot elektrisko enerģiju. Dažādām ķermeņa daļām ir dažāds elektriskais lādiņš un polarizācijas pakāpe. Elektrisko lādiņu vada nervi, bet muskuļi sāk darboties šā lādiņa ietekmē. Saslimšanas vai spriedzes stāvokļa gadījumā noteiktu apgabalu polarizācijas pakāpe mainās. Terapeits var palīdzēt otram cilvēkam, izmantojot savu roku polaritāti kā pulsējoša elektromagnētiskā starojuma aparātu.
Gluži citi pamatojumi ir ārēji līdzīgajai terapijai – Reiki. Reiki terapijas pamatlicējs Mikao Usui bija kristiešu mūks Japānā (19. gs.) Viņš sāka senos svētajos rakstos meklēt Kristus un Budas mehānismus cilvēku dziedināšanai. Pēc rūpīga ilgu gadu darba pār viņu nāca apgaismība. Tās iespaidā Mikao Usui ieguva spēju dziedināt cilvēkus. Šīs zināšanas tika nodotas no skolotāja skolniekam personīgā saskarsmē. Jaunā sistēma dziedniekiem māca uzskatīt sevi tikai par kanālu, caur kuru cietējam palīdz kāds varens spēks. Reiki pamatlicējs uzsver arī meditācijas nozīmīgumu.
Pat agresīvajos ateisma laikos tika runāts par to, ka šim cilvēkam ir „slikta enerģija”, tam – „laba”, ka „sliktu enerģiju” var gūt atrodoties slimnīcas palātā vai istabā, kurā notiek strīds. Ir arī pierādīts, ka pastāv „izdegšanas sindroms” – tā ir slimība, no kuras cieš cilvēkiem palīdzību sniedzošo profesiju pārstāvji, kuri „atdod pārāk daudz sevis”. Kādēļ tā notiek, to empīriskā zinātne pagaidām vēl nevar izskaidrot.
Ņemot vērā, ka katram cilvēkam ir savs, no citiem atšķirīgs enerģētiskais lauks, pieredzējuši masieri ir pārliecināti, ka, lai šīs divas enerģijas pierastu cita pie citas, ir nepieciešams veikt trīs masāžas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties