Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:182054
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.07.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā ir vairāk kā 7000 cilvēku, kas ir redzes invalīdi. Šie cilvēki ir daļēji vai pilnīgi zaudējuši redzi un līdz ar to arī 70-80 % no iespējām uztvert informāciju. Tomēr, zinātnieki ir pierādījuši, ka neredzīgie un vājredzīgie cilvēki apmēram 80 – 90% informācijas uzņem ar dzirdi, bet papildina – apmēram 33% ar ožu un 16% ar tausti.1 Aptuveni 80% no redzes zuduma gadījumu pasaulē ir iespējams izvairīties – 20% gadījumu ar profilakses pasākumiem, bet 60%, veicot pareizu un savlaicīgu ārstēšanu.2 Cilvēki – redzes invalīdi – kļūst nespējīgi patstāvīgi rīkoties ikdienā un kā liecina pasaules zinātniskie petījumi – “neredzība ir viena no vissmagākajām invaliditātes formām3” Tomēr ir daudzi darba uzdevumi, ko neredzīgie var veikt vienlīdz labi ar redzīgajiem, tāpēc viņiem ir iespējas konkurēt darba tirgū, kā arī justies pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem. Tomer ne visi neredzīgie spēj dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, strādāt un mācīties, tāpēc ir izveidotas īpašas rehabilitācijas un profesionālās apmācības programmas redzes invalīdiem.
Latvijas Neredzīgo Biedrība (LNB) palīdz redzes invalīdiem integrēties sabiedrībā, iegūt izglītīgu un apgūt dažādas prasmes un iemaņas. Tieši LNB realizē invalīdu integrācijas programmu “Vienādas iespējas visiem”, ka sir viena no Ministru kabineta darbības sastāvdaļām.
LNB ir sabiedriska organizācija ar 13 teritoriālām nodaļām Latvijas lielākajās pilsētās un vietējām organizācijām visos rajonu centros. LNB dibināta 1926. gada 16. jūnijā, tā darbojas saskaņā ar Statūtiem, kas reģistrēti LR Uzņēmumu Reģistrā 1998. gada 19. martā (nr. 000800400). LNB apvieno 1. un 2. grupas redzes invalīdus, tās biedru skaits tuvojas četriem tūkstošiem. Biedrības uzdevums ir apvienot cilvēkus, kas daļēji vai pilnībā zaudējuši redzi, lai sniegtu tiem atbalstu un palīdzētu integrēties sabiedrībā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1145941
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties