Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:181505
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.08.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Konflikta būtība    4
2.  Konflikta iemesli    5
2.1.  Konfliktu tipoloģija un izcelšanās iemesli    6
3.  Kā attīstās konflikts    8
3.1.  Galvenie konfliktu cēloņi    9
3.2.  Konfliktu pastiprināšanās    11
4.  Konflikti izglītībā    12
5.  Konfliktu risināšana    13
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
Darba fragmentsAizvērt

Viena no jebkura cilvēka dzīves būtiskām sastāvdaļām ir konflikti, kuri nozīmīgi ietekmē savstarpējās attiecības. Ir svarīgi apzināties, ka konflikti ir pilnīgi normāla un neatņemama dzīves sastāvdaļa, kas ne vienmēr ir vērtējama tikai negatīvi, jo ar konstruktīvi risinātu konfliktu palīdzību ir iespējams pat uzlabot savstarpējās attiecības, noskaidrojot otra slēptās vēlmes attiecībā uz sevi. Tas ir arī viens no veidiem, kā uzzināt otra cilvēka viedokli, viņa uzskatus.
Konflikts ir visos. Vienalga vai tā ir puķe, kas sniedzas pretī saulei, vai dzīvnieks, kas medī, lai izdzīvotu, vai cilvēks, kurš samierinās ar neērtībām ,tās visas ir konflikta izpausmes. Un visos ir vēlēšanās atrast sev labāko variantu, kurš mazinātu spriedzi.
Konflikta atrisināšana nav mēģinājums to likvidēt, drīzāk tas ir process, lai tuvotos konfliktam un vadītu to kārtībā (secībā), lai, pirmām kārtām, labumu gūtu paši un, otrkārt, savstarpējās attiecības.
No sarunām ar dažādiem cilvēkiem esmu secinājis, ka lielākā daļa cilvēku uzskata, ka konflikti ir viennozīmīgi vērtējami negatīvi, kas, manuprāt, nozīmīgi ietekmē to iznākumu. Ja konflikta pamatā ir pārliecība, ka tas ir kaut kas negatīvs, tas veido konflikta vispārējo gaisotni, ietekmējot tā gaitu, norisi. Šādas nostājas dēļ, manuprāt, ir gandrīz neiespējami nonākt pie abas puses apmierinoša risinājuma, tas drīzāk veido situāciju, kad abiem oponentiem ir sajūta, ka vienam noteikti ir jābūt uzvarētājam.
Kas ir konflikts? Psiholoģijā par konfliktu apzīmē pretēji vērstu, nesavienojamu tendenču sadursmi, starp indivīdiem, grupām, kas saistīta ar noliedzošu emocionālu pārdzīvojumu.
Jēdziens “konflikts” radies no latīņu valodas, kas latviski nozīmē – stāties pretī, pretoties, pretēju interešu, uzskatu, tieksmju sadursme, asas domstarpības.[1]
Psiholoģijā ar konfliktu saprot oponentu vai mijiedarbības subjektu pretēju mērķu, interešu, pozīciju, domu un uzskatu sadursmi. Konfliktu var definēt kā vienu no cilvēku mijiedarbības formām, kuras pamatā ir dažādu veidu reālas vai iluzoras, objektīvas un subjektīvas, dažādā pakāpē apzinātas pretrunas starp subjektiem, mēģinājumi tās risināt kognitīvi vai emocionāli.[1]…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1170069
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties