Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:181344
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par savas nākotnes mērķi izvirzot vēlmi vadīt projektus, rodas jautājums, vai par līderi cilvēks piedzimst, vai arī ir iespējams par tādu kļūt dzīves laikā. Dažādu autoru domas šajā jautājumā atšķiras, tomēr, iepazīstoties ar šīs nozares literatūru, varu secināt, ka eksistē milzum daudz veidu kā potenciālajam līderim izkopt savas prasmes un pilnveidot zināšanas līdz tādam līmenim, lai kļūtu par efektīvu vadītāju. Nepieciešams ne vien pašam pārvaldīt komunikāciju, organizāciju, psiholoģiju un citas iemaņas, bet arī prast motivēt tos, ar kuriem jāstrādā vienā komandā. Man šķita interesanti izpētīt dažādu autoru idejas par to kā veidot efektīvu vadību, turklāt īpašu uzmanību pievērsu praktiskiem padomiem un ieteikumiem, kuri ļautu man jau šobrīd sagatavoties savai nākotnes profesijai.
Panākumu pamatā ir vēlēšanās sasniegt nosprausto mērķi, tāpēc ir ļoti svarīgi jau ieceres īstenošanas sākumposmā spilgti iztēloties sevi uzvarētāja lomā. Imants Freibergs reiz kādā intervijā populāram sieviešu žurnālam ir teicis: „Ja vēlies kļūt veiksmīgs, vajag domās to jau redzēt.” Sapņi ir tie, kas cilvēku iedvesmo rīkoties, tie parāda ideālu iznākumu viesiem pūliņiem. Ideāls ir tas, pēc kā teicas ikviens. Tāpēc savu vēlmju apzināšana ir pati labākā motivācija ceļā uz mērķa sasniegšanu. Apstiprinājumu tam guvu, izlasot M.V. Hansena un R. Allena grāmatu „Miljonārs vienā minūtē”, kurā ir aprakstīta ideja par domu magnetizāciju. Tā stāsta par savu vēlmju apzināšanas nozīmīgumu, jo domas cilvēkam nezināmā veidā burtiski kļūst pa magnētu, kas pievelk sev vēlamās lietas. Tātad, ja cilvēks patiešām vēlas būt veiksmīgs, tad veiksme viņam nespēj pateikt „nē”.
Cilvēkam, iztēlojoties sevi kā veiksminieku, domas tiek virzītas pozitīvā gultnē, ko ieteicams praktizēt arī citos veidos. Iepriekšminētajā grāmatā ir atrodams kāds spilgts piemērs tam, kā pozitīvas domas veicina panākumus. Maršals Tjurbers, partneris vienā no veiksmīgākajām Sanfrancisko nekustamā īpašuma kompānijām, stāsta par kādu iedarbīgu eksperimentu, ko viņš veicis ar sava biroja darbiniekiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties