Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:180771
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dzīvā daba ir cikliska pašregulējoša sistēma, kuras katram loceklim ir sava loma kopējā sistēmā un tikai vienā veselumā tā spēj attīstīties un pastāvēt ilgi. Lielākā daļa cilvēku šo principu neizprot un uzskata , ka cilvēks neiekļaujas dabas apritē. Taču mēs visi izjūtam savas ekoloģiskās saistības, mēs jūtam dabas ietekmi uz mums. Daudzi cilvēki to traktē savādāk, teiksim dalot visus dzīvniekus labajos un sliktajos. Grūti iestāstīt cilvēkam, ka vilks nav slikts, ka viņam ir tiesības dzīvot un tam ir sava vieta dzīvajā dabā vai teiksim, ka čūska nepavisam nav neglīta , izskaidrot, ka šis uzskats veidojies aiz bailēm no čūskas. Šie uzskati ir cēlonis daudzu sugu izmiršanai un apdraudēšanai.
Klimata sadalījums uz Zemes, respektīvi klimaktiskie faktori, ietekmē ūdens režīmus, augsni, veģetāciju un dzīvnieku valsti, lauksaimniecības kultūru izplatību un ražību. Klimats ietekmē arī vietu jeb apvidu apdzīvojamību, izmantošanu saimniecībā., cilvēku veselību. Tāpēc klimata īpatnības un ietekme jāņem vērā plānošanā, pilsētu un saimniecības objektu celtniecībā, veselības aizsardzībā, turismā, sportā. Cilvēks ietekmē klimatu, mainot dabas apstākļus, pirmām kārtām pagulvirsmu ( izcērtot vai stādod mežus, veicot apūdeņošanu u.c.)…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1144733
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties