Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:179162
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.07.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Apkopojot iegūto informāciju, var secināt, ka pretēji lielākās sabiedrības daļas viedoklim, uztura bagātinātāji ne tikai palīdz sportistiem sabalansēt uzturu, bet arī ir viena no labākajām alternatīvām zāļu un medikamentu lietošanā. Ar uztura bagātinātāju palīdzību nav iespējams iegūt milzīgus „muskuļu kalnus”, kā arī paši sportisti minēja, tas nav brīnumlīdzeklis.
Alternatīva uztura bagātinātājiem varētu būt ideāli sabalansēts uzturs ar pietiekami daudz vitamīniem, minerālvielām, kā arī ideāls dienas režīms, bet šajos platuma grādos to ir ļoti grūti izdarīt gan klimata un ražas, gan cilvēku ekonomiskā stāvokļa dēļ. Ikviens meklē vieglāko un ekonomiski izdevīgāko veidu kā palīdzēt savam ķermenim būt veselīgam. Jāatceras arī tas, ka vienmēr ir jāizlasa norādes un lieki riskēt nebūtu ieteicams.
Kā jau visam, ko cilvēki lieto, arī uztura bagātinātājiem ir savas sliktās īpašības, kas visbiežāk izplatās to cilvēku starpā, kuriem nav pietiekamu zināšanu. Arī tādēļ, ka lielākā daļa nekonsultējas ne ar ārstiem, ne farmaceitiem, kas ieteiktu labāko veidu, kā tos lietot. Uztura bagātinātāju blakusparādības ir iemesls arī dažādiem mītiem. Tomēr, ja cilvēki no parasta uztura, piemēram, dārzeņiem iegūst kādu slimību, to uzskata par normālu parādību, bet, ja tas tiek iegūts no uztura bagātinātājiem, tad tie automātiski kļūst par kaut ko sliktu un ķīmisku. Ir gadījumi, kad lietojot uztura bagātinātājus, rodas alerģiska reakcija, bet tas var arī būt pret jebkuru dārzeni vai augli.
Viss ir atkarīgs tikai no paša cilvēka, vai lietot vai nelietot uztura bagātinātājus. Ja ir nodoms sākt cītīgi nodarboties ar lielo sportu vai jebkādām citām fiziskām aktivitātēm, ieteiktu konsultēties arī ar uztura speciālistu vai vismaz savu ģimenes ārstu, kas ieteiktu labākos variantus, kā mazāk nodarīt kaitējumu savai veselībai. Vislielākā cilvēku kļūda ir nezināšana, kas var novest pie dažādām negatīvām sekām, pat letāliem iznākumiem.


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties