Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:178827
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Eiropas savienības vēsture    5
  Saražotais daudzums ES (IKP)    6
  Darbs un atalgojums Es    9
  Iedzīvotāju kopskaits    11
  Nodarbinātības līmenis    12
  Tūrisms    14
  Izmantotā literatūra    16
Darba fragmentsAizvērt

Tūrisms
Tūrisma intensitāte vidējie rādītāji 2004. un 2009. gadā
ES Tūrisms ienes vairāk nekā 5% no ES IKP. Šajā nozarē ir nodarbināti ap 9,7 miljoni cilvēku jeb 5,2% darbaspēka. Eiropa piesaista vairāk viesu nekā jebkurš cits reģions, un pērn desmit visiecienītāko galamērķu vidū bija piecas ES valstis.
ES komisijas tūrisma attīstības plānā ir 21 priekšlikums, un pārsvarā to mērķis ir piesaistīt Eiropai vairāk viesu no valstīm, kurās ir īpaši strauja attīstība, piemēram, no Ķīnas, Krievijas un Brazīlijas. Tajā arī izskaidrots, kā palielināt ceļošanu ES robežās, ieskaitot skolu brīvdienu labāku saskaņošanu, lai pagarinātu atpūtas sezonu. Eiropas Komisija vēlas būt celmlauzis, kas šai vitāli svarīgajai nozarei iedveš jaunu dzīvību.
Eiropai nākas mēroties ar aizvien sīvākiem konkurentiem, īpaši Āziju un Dienvidameriku. Tūrisma nozari smagi ietekmē arī sabiedrības novecošana un klimata pārmaiņas, un to turpina plosīt sezonālā augšupeja un lejupslīde. Komisija ierosina shēmu, kas ļautu atpazīt augstas kvalitātes pakalpojumus. Tā plāno arī ieviest hartu ar ilgtspējīga tūrisma kritērijiem un piešķirt balvu tūrisma vietām, kas tos izpilda. Lai veicinātu ceļošanu un tūrismu, tā mudinās vairāk izmantot tehnoloģijas — tostarp centralizētas rezervācijas pakalpojumus, izmantojot mobilos tālruņus, — un vedinās uz tematisku tūrismu (ārstniecības kūrorti, gastronomiskas ekskursijas, sporta pasākumu apmeklēšana u.tml.). ES jāpacenšas vairāk, lai tūrisma vietas būtu pieejamas cilvēkiem, kam ir kustību ierobežojumi, un lai pakalpojumi būtu pielāgoti vecāka gada gājuma klientūrai.
2009.g. ekonomiskā pagrimuma dēļ Eiropā ieceļojušo tūristu skaits kritās par 6% salīdzinājumā ar 2008. gadu. Kritums bija vērojams arī citos reģionos, vienīgi Āfrika bija īpašs izņēmums.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties