Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:178498
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pēc izstādēm Romā, kur viņa darbi tika ari kritizēti ,kā neiederīgi itāļu mākslā. De Kiriko reaģē uz to asi, noliedzot savus iepriekšējos darbus , pievērsās vecmeistaru darbu kopēšanai, apgūstot Renesanses glezniecību, Rafaēla un Ticiāna daiļrades. Mākslinieks pievēršas arī neoklasicismam, neoromantismam un neobarokam, sludinot tradicionālās ikonogrāfijas vērtības.
Dž. de Kiriko ir ietekmējās no Nīčes filozofijas saprazdams, ka ir daudz neparastu lietu, kuras var izteikt gleznā. Pie de Kiriko ietekmju avotiem minami arī citi filozofi: Arturs Šopenhauers, Zigmunds Freids un Oto Veiningers, tomēr jāpiebilst, ka viņa mākslas darbos šīs ietekmes nav jūtamas.
„Valori Plastici” (1918-1922) bija itāļu žurnāls, kurš iznāca Romā itāļu un franču valodās. Tā redaktors bija mākslinieks Mārio Broglio. Žurnāls galvenokārt rakstīja par tā laika estētiskiem ideāliem un metafizisko glezniecību.
Žurnālam bija liela loma metafiziskās mākslas attīstībā. Žurnāls aicināja atgriezties pie konkrētības neo-klasicistiskā izpratnē. Metafiziskā glezniecība izpildīja šīs prasības.
Metafiziskā māksla zināmā mērā ietekmēja arī sirreālisma un dadaisma attīstību. Sirreālisti metafīziķus uzskatīja par saviem garīgajiem tēviem. Tieši De Kiriko agrīna perioda darbi ietekmēja tādu sirreālistu kā Maksa Ernsta, Iva Tangī un Salvadora Dalī mākslu. De Kiriko piedalījās arī pirmajā sirreālistu izstādē 1925.gadā, tomēr pats par sirreālistu nekad nebija kļuvis.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties