Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:177796
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Līdz ar 2001.gada 11.septembra notikumiem mainījās drošības politikas principi lielākajā daļā pasaules, it īpaši tas bija manāms tādā valstu drošības kopienā kā NATO, taču ievērojamas izmaiņas notika arī ES drošības politikā. Savs skatījums uz šīm pārmaiņām bija arī kandidātvalstīm, kas pēc brīža gatavojās iestāties savienībā. Arī Čehija drošības jautājumus vairāk attiecināja uz NATO, kuras dalībvalsts tā jau bija, taču ES paplašināšanās procesiem un drošības principiem arī bija liela nozīme šīs Centrāleiropas valsts attīstībā.
ES noteica jaunu programmu un aicināja kandidātvalstis pievienoties lielākajai iespējamai globālajai pretterorisma koalīcijai gan individuāli, gan kolektīvi. Čehu sociāldemokrātiskā valdība atbalstīja ES rīcības plānu, kas tika pieņemts 21.septembrī, un dienu vēlāk jau saistīja sevi ar tā iniciatīvām un aktivitātēm. Šķiet, ka Čehijas politiskais spektrs atbalsta gan ES rīcību, lai stiprinātu drošību iekšēji, gan preventīvos instrumentus, lai apkarotu terorismu. ES noteikumi tiek uztverti par nepieciešamiem un funkcionāliem soļiem, kas nodrošinās un palielinās arī pašas Čehijas drošību. Bažas radīja vienīgi iespēja, ka ES prasības palielināsies līdz ar acquis padziļināšanu, kā cēlonis būtu 11.septembra notikumi un sekas- sarežģītāka jauno valstu pievienošanās.
Čehijas valdība veidoja nacionālās drošības koncepciju, iespaidojoties no ES plāna ar Terorisma apkarošanas koncepciju. Taču tas vēl nenozīmē, ka Čehijas politikā pastāvēja pilnīga vienprātība attiecībā uz ES jautājumiem- pietiekami plaša bija arī eiro-skeptiķu politikas un sabiedrības daļa, kuras priekšgalā bija labējais politiskais spārns un V.Klauss.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties