Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:176737
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    4
1.  UZŅĒMUMA ATTĪSTĪBA UN BILANCES POSTEŅU ANALĪZE    5
1.1.  Uzņēmuma vēsture un darbības virzieni    5
1.2.  Bilances posteņu analīze    6
2.  MĀRKETINGA IEKŠĒJĀ VIDE UN TĀS IETEKME UZ SIA „X” DARBĪBU    8
2.1.  Mārketinga iekšējās vides būtība    8
2.2.  Institucionālais menedžments, finanses, grāmatvedība    8
3.  MĀRKETINGA TIEŠI IETEKMĒJOŠĀ ĀRĒJĀ VIDE UN TĀS IETEKME UZ SIA „X” DARBĪBU    11
3.1.  Tiešie konkurenti    11
3.2.  Klienti    13
3.3.  Piegādātāji    14
3.4.  Starpnieki    16
3.5.  Sabiedriskās organizācijas, prese    17
4.  MĀRKETINGA NETIEŠI IETEKMĒJOŠĀ ĀRĒJĀ VIDE UN TĀS IETEKME UZ SIA „X” DARBĪBU    18
4.1.  Valsts politika    18
4.2.  Kultūra    20
4.3.  Valsts ekonomiskais stāvoklis    21
5.  SVID ANALĪZE    22
  PRIEKŠLIKUMI    27
  BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS    28
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
1. Firma „X” no maza ģimenes uzņēmuma ir izveidojusies par stabilu uzņēmumu, kas katru gadu attīstās, firma iegulda līdzekļus celtniecībā, jo tiek paplašinātas tirdzniecības telpas.
2. Uzņēmumā lēmumus pieņem augstākā vadība, ciešā saistībā ar vidēja līmeņa vadītājiem. Jāuzsver, ka firmā nav atsevišķas mārketinga nodaļas, taču visus lēmumus, kas saistīti ar reklāmas izvietošanu vai citiem dažādiem mārketinga pasākumiem virza apspriešanai vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības vadītāji. Tas ir sekmīgs risinājums, jo ļaujot struktūrvienībām pieņemt dažādus lēmumus, tiek panākts, ka darbinieki apzinās savu vietu uzņēmumā, un tas noteikti paaugstina arī pasākumu efektivitāti.
3. Veicot uzņēmuma „X” finansiālo analīzi, tiek secināts, ka uzņēmums ar katru gadu palielina apgrozījumu, kas 2008. gadā pieauga par 27% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, 2009. gadā palielinājās par 22%, kā arī 2009. gadā uzņēmuma peļņa bija 403020Ls. Firma lielus līdzekļus iegulda celtniecībā. Uzņēmums ir stabils un ieņem ievērojamu tirgus daļu bāru un restorānu aprīkojuma biznesā.
4. Firmai lielāka uzmanība jāvelta debitoru parādu piedziņai, jo šī posteņa palielinājums bilancē nav vērtējams kā pozitīvs. Šī posteņa palielinājums ir no 725369Ls uz 849577Ls.
5. Uzņēmuma konkurences analīzei ir izmantoti Lursoft mājaslapas dati. Uzņēmuma galvenais konkurents ir firma Arkolat, taču jāatzīst, ka precīzi noteikt tirgus daļu nav iespējams, jo šajā segmentā darbojas daudz mazu uzņēmumu ar nelielu sortimentu.
6. Analizējot firmas sortimentu, var secināt, ka sortiments ir ļoti plašs 20 000 nosaukumi. Sortiments tiek veidots uzklausot un analizējot klientu vēlmes, tādējādi pieņemtie lēmumi par sortimenta paplašināšanu ir pareizi, tie palielina arī uzņēmuma peļņu. Firmas darbiniekiem ir jāseko līdzi, lai sortiments tiktu veidots ņemot vērā Eiropas Savienības normas.
7. Firma ieņem ievērojamu tirgus daļu, un veiksmīgi spēj piedāvāt preces arī Lietuvā un Igaunijā, kā arī konkurēt Latvijas tirgū.
8. SVID analīzē parādās tas, ka uzņēmumam ir daudz labu stipro pušu un arī ir daudz neizmantotu ārējās vides sniegto iespēju. Savukārt uzņēmumam ir arī vājās puses un ārējās vides radītie draudi, ko uzņēmums nemaz neapzinās neveicot nepieciešamos izpētes darbus, galvenokārt zemāku cenu konkurējošu produktu parādīšanos tirgū.
9. Uzņēmumam ir liels piegādātāju loks, kas ļauj uzņēmumam izvēlēties katram noteiktam produktam augstu kvalitāti un zemas iepirkuma cenas, tādejādi neveidojas atkarība no piegādātājiem.
10. Sabiedriskās organizācijas un prese līdz šim nav būtiski ietekmējusi uzņēmuma darbību, jo uzņēmums nenodarbojas ar aktīvu uzņēmuma tēla radīšanu. Praktiski preses nostāja ir neitrāla pret uzņēmumu, to pašu arī varētu teikt par citām sabiedriskām organizācijām.
11. Valsts ekonomiskais stāvoklis ietekmē firmas darbību caur inflāciju. Apsverot inflācijas iespējamo turpmāko attīstību, jāņem vērā arī arvien pieaugošās pasaules naftas cenas. Mūsu valstī sāk iezīmēties spirālveida cenu celšanās - cenu pieaugums vienā preču vai pakalpojumu sektorā tiek minēts kā iemesls cenu celšanai citos sektoros.
12. Latvijas tūrisma attīstība būtiski ietekmē firmas „X” darbību jo, firma darbojas sabiedriskās ēdināšanas un viesnīcu apgādes jomā. Katrs jauns projekts viesnīcu vai restorānu jomā dod iespējas firmai „X” piedalīties konkursos par preču piegādi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties