Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:175581
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Krauls uz muguras.
Krauls uz muguras ir ļoti izdevīgs, apmācot bērnus peldēt, jo elpošanas tehnika un roku kustības ir samērā viegli apgūstamas, it īpaši tāpēc, ka bērniem ir ļoti kustīgas plecu locītavas.
Peldot kraulā uz muguras, peldētāja ķermenis guļ horizontāli, augstāk nekā iegurnis un kājas. Galva nedaudz pacelta tā, lai zods gandrīz pieskaras krūtīm. Roku kustības, tāpat kā peldot kraulā uz krūtīm, notiek parmaiņus: brīdī, kad labā roka izdara vēzienus, kreisā tiek pārcelta virs ūdens. Vēzienu roka izdara aptuveni 30 cm dziļumā, virzoties sānis un mazliet uz leju līdz peldētāja gurnam. Virs ūdens roka tiek pārmesta ātri, ar atbrīvotu muskulatūru. Pirms iegremdēšanas ūdenī roku iztaisno, pagriež ar plaukstu uz āru un ar delnas malu pretim plecam vai nedaudz sānis no tā iegremdē ūdenī.
Kāju kustības ir līdzīgas kustībām kraulā uz krūtīm. Atšķirība vienīgi tā, ka kraulā uz muguras kājas, virzoties uz augšu, vairāk saliecas ceļos un iztaisnojas tikai pie paša ūdens līmeņa. Kājai virzoties uz augšu, arī pēda tiek pagriezta vairāk uz iekšu. Virzoties uz leju, kājas pilnīgi iztaisnojas.
Elpošana ir ritmiska un samērā vienkārša: pēc iespējas dziļāka ieelpa caur muti tiek izdarīta tajā brīdī, kad roku (vienalga kuru) pārnes virs ūdens. Pilnīgu izelpu izdara caur muti un degunu, kad virs ūdens pārnes otru roku. Roku kustību pilna cikla laikā peldētājs izdara vienu ieelpu un vienu izelpu.
Kā saskaņot roku un kāju kustības?
Laikā, kad kājas izpilda sešas sitienveida kustības uz augšu un uz leju, rokas izdara pilnu kustību ciklu – katra roka veic vienu vēzienu un vienu sagatavošanas kustību. Brīdī kad labā roka sāk vēzienu, kreisā kāja virzās uz leju. Šādas kustības palīdz saglabāt ķermeņa līdzsvaru. Vienas rokas pilna vēziena laikā kājas izdara trīs sitienveida kustības uz leju (kreisā, labā un vēlreiz kreisā). Šajā laikā vēzienam sagatavojusies kreisā roka, bet labā kāja – sitienveida kustībai uz leju.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties