Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:175449
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Teritorijas attīstība tiek plānota arī tālāk. Pašlaik ņemot vērā, ka teritorijas apkaimē, kur izvietojušies 3 Rīgas mikrorajoni - Dreiliņi, Purvciems un Pļavnieki ir viegli sasniedzama dzīvo 144 tūkstoši iedzīvotāji, tāpēc jau ziemas sezonā kalna pakājē tika izveidota distanču slēpošanas trase, nākotnē paredzēta kalna apzaļošana un tā izmantošana rekreācijas iespējām. Ņemot vērā, ka Rīgas pilsētas attīstības stratēģija līdz 2030. gadam paredz ka „Jāveicina izmantojamā sadzīves atkritumu poligona infrastruktūras attīstība” (Rīgas ilgtspējīga attīstības stratēģija, 2014). Nākotnē rekultivācijas rezultātā atbrīvotā teritorija tiks izmantota Lielvārdes ielas tālākai izbūvei. Kopumā projekts izmaksās 8 miljonus EUR, pusi sedzot ES Kohēzijas fondam un otru pusi Rīgas pašvaldībai, līdz šim projekta realizācija izpelnījusies atzinīgus viedokļus, gan no vides speciālistiem, gan sabiedrības.
Lai arī šādu veida rekultivācijai ir nepieciešamas lielas investīcijas, ņemot vērā, ka šādu degredēto teritoriju rekultivācijas pasākumiem var gūt atbalstu no ES būtu nepieciešams mācīties no valstīm, kuras šajā jomā ir soli priekšā, kā jau pieminētās Skandināvu valstis, ASV u.c. Šādi atbilstoši likumdošanai atbildīgi plānojot degredēto teritoriju rekultivāciju atkritumu poligonos, kuri atrodas vietās, kas viegli sasniedzami pašvaldības iedzīvotājiem, ir netikai iespējams saudzēt vidi likvidējot piesārņojumu, bet arī ierīkojot dažādas atpūtas iespējas uzlabot dzīves kvalitāti, saglabājot patīkamu vidi apkārtnes iedzīvotājiem un domājot ilgtspējīgi par nākamajām paaudzēm.



Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1353541
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties