Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:170602
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.01.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pedagoģiskās darbības analīze par praksi kopumā

Mēs katrs esam indivīds ar savu „krāsu” un „smaržu”. Katrs bērns ir kā krāsaina glezna, kura jāapskata, lai saprastu, cik vērtīga tā ir. Katrs solis bērna attīstībā ir ļoti nozīmīgs, to var salīdzināt ar dārgakmeni, kas iemirdzas spožāk šajā gleznā. Lūk, pie tādas būtiskas atziņas esmu nonākusi, veicot aktīvo mācību un audzināšanas praksi pirmsskolā.
Ja bērnu salīdzina ar krāsainu gleznu, tad jāatceras, ka šī glezna ir saudzīgi jāglabā, tā arvien jāspodrina un dārgakmeņi uz tās jāpapildina ar kaut ko jaunu. Šodien ikvienam pedagogam jāapzinās, ka viņa uzdevumi vairs neaprobežojas ar zināšanu sniegšanu. Mūsdienu skolotājs veicina bērnu personīgo atbildību par savu darbību, stimulē izziņas vajadzības kā personības īpašības veidošanos. Gleznu papildina ar dārgakmeņiem, bet, lai sekmētu bērnu attīstību, skolotājam jāizvēlas dažādus materiālos resursus un dažādas darba metodes. Savā prakses laikā izvēlējos daudzveidīgas metodes un paņēmienus, lai bērnus ieinteresētu un motivētu darboties. Novērojumu un pastaigu laikā izmantoju vārdiskā metodes: daiļdarbi un pārrunas par dabu, kas palīdz bērnam veidot estētisku attieksmi pret dabu, rodas dziļāka izpratne par likumsakarībām dabā. Precizē un sistematizē bērna pieredzi, audzina pozitīvu attieksmi pret dabu, māca mērķtiecīgi un loģiski domāt un spriest. Izmantoju arī praktiskās metodes: rotaļas dabā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1127201
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties