Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:170439
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.05.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
  Globalizācijas par un pret   
  Globalizācijas un ekonomika   
  Nacionālā identitāte un globalizācija   
  Globalizācijas sociālie aspekti   
Darba fragmentsAizvērt

Globalizācijas sociālie aspekti.
Globalizācijas sociālie aspekti parāda, kā globalizācija ietekmē cilvēku dzīvi un darbu, viņu ģimenes un sabiedrību kopumā. Bieži radušās bažas un uzdoti jautājumi par globalizācijas ietekmi uz nodarbinātību, darba apstākļiem, ienākumiem un sociālo aizsardzību. Ārpus darba globalizācijas sociālajos aspektos ietilpst drošības, kultūras un identitātes iekļaušana vai izslēgšana, kā arī ģimeņu un kopienu saliedētība.
Globalizācija paver jaunas iespējas attīstībai un labklājības radīšanai. Bet pastāv dažādi viedokļi un uzskati par globalizācijas ekonomiskajām un sociālajām sekām, kas patiesībā ir atšķirīgā ietekme uz dažādām nozarēm, ekonomisko un sociālo dalībnieku interesēm un iespējām. Daži ir pārliecināti, ka pašreizējais globalizācijas modelis saasinājis tādas problēmas, kā bezdarbs, nevienlīdzība un nabadzība, bet citi apgalvo, ka globalizācija palīdz tās samazināt. Protams, šīs problēmas radās vēl pirms globalizācijas, bet ir skaidrs, ka globalizācijai, lai tā būtu politiski un ekonomiski ilgtspējīga, ir jāveicina šo problēmu mazināšana. Tādējādi globalizācijas mērķis sakrīt ar visu cilvēku vajadzībām.
Palielinoties globalizācijas sociālo aspektu skaitam, obligāti jānodrošina maksimāls labums visiem, gan vīriešiem, gan sievietēm. ES vispārējam mērķim vajadzētu būt pienācīgu darba apstākļu un nodarbinātības veicināšana. Ņemot vērā pasaules ekonomisko krīzi, globalizācijas sociālie aspekti ir vēl svarīgāki attīstībai un nabadzības samazināšanai. Lai cīnītos pret krīzi, būtiski ir paaugstināt sociālās aizsardzības līmeni, finansēt sociālās drošības tīklus un izmantot pienācīga darba programmu.(2.)

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1339500
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties