Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:170312
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kā pamatnes tūrisma karšu veidošanai izmanto topogrāfiskās un dažādas tematiskās kartes(piem., reljefa, upju, autoceļu u.c.). Pamatnes elementi kalpo kā tūrisma objektu simbolu lokalizēšanas kartē palīgs. Īpašas prasības ir izvirzītas pamatnes elementu attēlošanas aktualitātei un lokalizācijas precizēšanai.
Kā izteiksmes līdzekļi tūrisma kartē plaši tiek izmantotas uzskatāmās zīmes, kā arī piktogrammas, lineārie simbolu un krāsas. Galvenās problēmas ko jārisina veidojot tūrisma karti, ir simbolu dizains, lokalizācijas precizitāte, simbolu pārklāšanās, nosaukumu un raksturojumu izvietojums pie simboliem.
Šobrīd tūrisma kartogrāfijas attīstības līmenis Latvijā ir augsts, galvenokārt, pateicoties apgāda „Jāņa sēta” darbībai. Kartes veido arī tūrisma informācijas biroji, tūrisma attīstības aģentūras, privātās tūrisma kompānijas u.c.

Tūrisma karte vai plāns ir kartogrāfisks attēls, kuru pamatsatura elementi- tūrisma objekti un infrastruktūra, ir orientēto uz kartes (plāna) izmantošanu ceļojuma laikā, kā arī tūrisma pasākuma organizēšanai un reklamēšanai.

Latvijā plašākā tūrisma karšu un plānu kolekcija, kas pastāvīgi papildinās, atrodas Latvijas Nacionālās bibliotēkas kartogrāfisko izdevumu nodaļā.
Kopumā no 1990. Gada minētajā nodaļā glabājas vairāk nekā 300 tūrisma karšu un atlantu (ieskaitot atsevišķu darbu atkārtotus izdevumus), ap 600 pilsētu plānu un atlantu. Kartogrāfisko izdevumu nodaļā ieteicams izmantot arī ceļvežus, to skaits ir aptuveni 270.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties