Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:169984
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.12.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Metanols kā degviela
Metanols pagaidām netiek aktīvi izmantots kā degviela dažu savu īpašību dēļ, tomēr kā tāds ir samērā erspektīvs.Augsta metanola detonāciju stabilitāte dod viņam lielu priekšroku degvielas izvēles jautājumā.(mēs zinam cik kvalitatīvs benzīns mēdz būt dārgs) tieši tāpēc daudzos sacīkšu automobīļos un motociklos tiek izmantots metanols.
Metanola kurināmie elementi (kur metanols tiek izmantots ka viens no komponentiem) šidien tiek aktīvi pielietoti un ražojami ar daudzām pasaules kompānijām , sakrā ar ko pat radās metanola trūkums.Attiecīgi rūpnīcas palielina šīs vielas izstrādi un pārdošanu. Iespejams, ka kādreiz automobīļi brauks izmantojot metanola degvielu, tomer tas jau ir pavisam cits stāsts.

Metanola tumšā puse
Metanolu reizēm izmanto tā saucamajās točkās, kur viņu izšķīdina ūdenī un tālāk pārdod. Tomēr ka jau mēs zinam, metanols ir inde, tāpēc pat nelielā koncentrācijā var izraisīt nāvi un saindēšanos. Piemēram 2013. gada oktobrī Jelgavā 99% metanola, kurš bija nopirkts "točkā" nomira 8 cilvēki.
Diemžēl no rūpnieciskā acu skatiena metanolam ir samērā daudz trūkumu. Viņš ir ļoti hidrofīls, tāpēs var aizsprostot degvielas iesnegšanas sistēmu. Kā arī metanols izšķīdina dažas plastmasas un aktīvi reagē ar alumīniju, kas apgrūtina viņa izmantošanu ar alumīnija karburatoriem. Arī metanola cena ne vienmēr ir zema, tomēr tas jau atkarīgs no valdības, nevis no izejvielu dārguma...

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties