Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Demokrātija attīstības valstīs: līdzības un atšķirības

     

    Eseja5 Politika

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:169130
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējo gadu laikā Brazīlija ir kļuvusi par arvien nozīmīgāku starptautiskās sadarbības dalībnieku un ES galveno sarunu partneri. Tomēr vēl nesen ES un Brazīlijas dialoga iespējas netika pilnībā izmantotas, un to īstenoja galvenokārt ES un Mercosur dialoga ietvaros. Brazīlija būs pēdējā BRICS1 valsts, kas tiekas ar ES augstākā līmeņa sanāksmē. Ir laiks piešķirt Brazīlijai stratēģiskā partnera, kā arī lielākā Latīņamerikas ekonomikas dalībnieka un reģiona līdera statusu Pirmā ES un Brazīlijas augstākā līmeņa sanāksme, kas notiks Lisabonā 2007. gada jūlijā, būs nozīmīgs pavērsiena punkts ES un Brazīlijas attiecībās.
Pēdējo gadu laikā Brazīlija ir pierādījusi, ka ir veiksmīgākā jaunattīstības valsts ANO un PTO. ES un Brazīlijai ir kopīgas pamatvērtības un intereses, tostarp likuma varas un cilvēktiesību ievērošana, pievēršanās klimata pārmaiņu problēmai un centieni nodrošināt ekonomisko izaugsmi un sociālo taisnīgumu valstī un ārpus tās. Brazīlija ir neaizstājams sabiedrotais ES, risinot minētos un citus jautājumus starptautiskajos forumos.2
Brazīlija savā ziņā ir gandrīz kontinents; ar savu demogrāfisko stāvokli un ekonomikas attīstību tā dabiskā veidā ieguvusi Dienvidamerikas vadošās valsts un ietekmīgākās Latīņamerikas valsts statusu. Pašlaik Brazīlija aktīvi cenšas iegūt šādu statusu saistībā ar Mercosur, un tā ir vadošā valsts kustībā, kas atbalsta Dienvidamerikas valstu savienību (UNASUR)
Pēdējos gados Brazīlija ir uzņēmusies vadošo lomu, pārstāvot jaunattīstības valstis PTO, jo īpaši lauksaimniecības produktu tirdzniecībā, kā arī piedaloties G20 grupā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1139284
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties