Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:168175
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

4.Abstrakcionisms citviet mākslā.
Abstrakcionistu vidū bija ne tikai gleznotāji, bet arī tēlnieki, viņi galvenokārt strādāja metālā, izmantojot gan loksnes, gan stieples, veidojot no tām konstrukcijas. Viens no savdabīgākajiem meistariem bija A.Kolders. Mākslinieka oriģinālais ieguldījums pasaules mākslā ir tā saucamās mobilas , proti, piekarināmas kompozīcijas, kur pie tērauda stieplēm piestiprinātas abstraktas alumīnija figūras, kas vējā kustas. Mobilas, kuru elementi izraisa asociācijas gan ar kukaiņiem, gan ar augu lapām, ir iespaidīgas savā mainīgumā („Konstrukcija”, „Granātu koks”). Viena no stāvošajām mobilām ir „Spirāle”, kur lokana trose rotē ap piramīdas formas statisku bāzi.
Abstrakcionisms skāra ne tikai glezniecību un tēlniecību. Tā iespaidā nonāca arī dekoratīvā māksla,dizains un arhitektūra.
Arī kinomākslinieki veica eksperinmentus šajā virzienā,raudzīdamies iekustināt „bezpriekšmetiskās” kompozīcijas, vizuālo ritmu apvienot ar muzikālo.
Muzikā par abstrakcionisma analogu var uzskatīt dodekafonijas tehnikā5 sarakstītos skaņdarbus.Dodekafonikā skaņdarbā nav klausītājiem pazīstamu „vārdu”,kas būtu sastatīti pēc tradicionālajām melodijas un harmonijas likumībām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties