Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:168086
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Arī uzņēmēja zināšanas un pieredze nav mazsvarīgs jomas izvēles faktors. To uzņēmumu, kas darbību ir izbeiguši piespiedu likvidācijas -bankrota dēļ, pieredze liecina, ka iemesls šādam iznākumam ir bijis tieši uzņēmēju zināšanu un pieredzes trūkums attiecīgajā jomā.
Ne mazāk svarīgs faktors ir uzņēmējdarbības mērķi, kuru vadīti, uz¬ņēmēji uzsāk darbību. Ja viņu uzņēmējdarbības mērķi ir orientēti uz ātru peļņas gūšanu, ignorējot patērētāju vajadzības un pieprasījumu, arī šajā gadījumā uzņēmējdarbība nebūs ilga, jo jomas izvēlē jāņem vērā arī produkta dzīves cikla garums.
Lai uzņēmējs uzsāktu saimniecisko darbību kādā nozarē, viņam jārēķinās arī ar tiesiskajiem un ekonomiskajiem ierobežojumiem, piemēram, ar minimālā kapitāla lielumu; ieguldītā kapitāla atmaksāšanās periodu, arī ar tiesiskajiem ierobežojumiem un licenču saņemšanu ierobežoto uzņē¬mējdarbības veidu veikšanai.
Izvēloties uzņēmējdarbības jomu, svarīgi ir izanalizēt ārējo uzņēmēj¬darbības vidi un uzņēmuma iekšējās iespējas, piemēram, nodrošinājumu ar ražošanas iekārtām, tehnoloģiju, kvalificētu darbaspēku, izejvielām utt.
Uzņēmuma tuvāko ārējo vidi veido galvenokārt konkurenti un sadar¬bības partneri, kas ir nepieciešamo resursu piegādātāji un gatavās produk¬cijas pircēji. Tāpēc uzņēmējam ir jānovērtē sadarbības ar šiem partneriem, iespējas un mērķtiecība, kā ari efektivitāte.2

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1307535
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties