Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:167638
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Socioloģija ir zinātne, kas pēta cilvēka uzvešanos sabiedrībā. Sociologi ir ieinteresēti cilvēku izpētē un izzināšanā un ir iemācījušies mācības pamatprincipus; visi cilvēka uzvedības atgadījumi ir sociālā kontekstā. Šis konteksts – iestādes un kultūra, kas aptver mūs – veids, kā cilvēki visu dara un domā.
Socioloģija ir zinātnes domāšanas veids par sabiedrību un tās ietekmi uz cilvēku grupām. Vērošana, prātošana, un loģiska analīze ir kā socioloģu rīks, pāris ar lielām zināšanām par teorētisko un analītisko darbu, kas tiek paveikts ar sociologu vai citu palīdzību.
Katru dienu dažādos mēdijos (televīzijā, radio, presē, filmās, video) mūs bombardē ar visdažādākiem sociālo pētījumu rezultātiem un komentāriem. Socioloģi var studēt tos pašus tematus, ko mediji apskata – kā, piemēram, vietējo vardarbību, reliģiskos kultus, starprasu datējumus u. tml. Daudzi socioloģi veido šķietamību uz medijiem, bet socioloģi izmanto ļoti specifiskas pētījuma metodes un labi iztestētas teorijas, lai labi izskaidrotu sociālo tematu.
Publiskā diskusijā, cilvēkiem ir tieksme sociālos tematus izskaidrot ar psiholoģiskiem vai individualizētiem perspektīviem. Tā, cilvēki parasti apskata tādas lietas kā personiskās, personības, motivācijas vai arī kādas personiskās neatbilstības, lai izskaidrotu visus sociālos tematus, kuras parasti ir ģimenes problēmas, noziegumi vai arī nabadzība.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1179883
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties