Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Valūtas tirgus. Valūtas tirgus dalībnieki. Valūta, tās kategorijas, iedalījums un valūtas kurss. Valūtas konvertēšana, konvertējamība. Valūtas risks. Valūtas paritāte; procentu likmju paritāte

     

    Konspekts6 Bankas, finanses, vērtspapīri, Ekonomika

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:167447
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Naudai starptautiskajā ekonomikā ir internacionāls raksturs. Tāpēc pasaules valūtas tirgus ir kļuvis par starptautiskās ekonomikas analīzes objektu.
Preču un pakalpojumu, informācijas un tehnoloģiju starptautisko apmaiņu apkalpo nauda. Iekšzemes tirgos cenas parasti ir izteiktas nacionālās naudas vienībās. Ja kādas valsts naudas vienības izmanto starptautiskajos norēķinos, tad to sauc par valūtu. Importieri maina nacionālo valūtu pret tās valsts valūtu, no kuras ražotājiem kaut ko pērk. Savukārt ieņēmumus no eksporta ārvalstu valūtā eksportieri pārdod, mainot pret nacionālo valūtu. Investoriem, kas iegulda kapitālu kādas valsts tautsaimniecībā, ir vajadzīga šīs valsts valūta. Starptautiskās pirkšanas un pārdošanas darījumi atšķiras no šīm procedūrām iekšzemes tirgū ar to, ka tajā piedalās vismaz divas valūtas. Tādējādi starptautiskie darījumi paredz dažādu nacionālo valūtu pirktspēju salīdzināmību un nacionālo valūtu maiņu.
Vienas valsts valūtas cenu, kas izteikta otras valsts valūtā, sauc par maiņas kursu. Savukārt saimniecisko subjektu spēju brīvi, bez ierobežojumiem mainīt nacionālo valūtu lietišķo darījumu laikā sauc par valūtas konvertēšanu. Valūtas kursu kā divu valūtu attiecību var noteikt ar likumdošanas aktiem vai arī valūtas savstarpējās kotēšanās procesā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1127676
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties