Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:167414
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Latvijas ģeogrāfiskais stāvoklis    3
  Latvijas kultūrvēsturiskie apgabali    5
  Novadu nosaukumu izcelsme    7
  Latvijas iedzīvotāji    8
  Pielikums    10
  Izmantotā literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Šajā referātā īsumā tiks apskatītas tādas tēmas kā Latvijas ģeogrāfiskais raksturojums, kultūrvēsturiskie apgabali un Latvijas iedzīvotāji. Es izvēlējos tieši šīs tēmas, jo tajās ir dažāda informācija,ko vēl nezināju par Latviju un tās vēsturi. Manuprāt, šie Latvijas vēstures temati varētu būt aktuāli mūsdienu jaunieši vidū, jo šogad Latvija svin savu 90. gadadienu un iedzīvotāji pastiprināti pievērš uzmanību faktiem par Latvijas vēsturi, ko vēl nav zinājuši.

Latvijas ģeogrāfiskais stāvoklis

Latvija atrodas Eiropas ziemļos, Baltijas jūras austrumu piekrastē. Latvijas republika atrodas starp Lietuvu un Igauniju, pašā Baltijas sirdī. Austrumos tā robežojas ar Krieviju un Baltkrieviju. Līdz 1940. gadam Latvijas kopējās robežas garums bija 1895 km, no tiem 494 km bija jūras robeža. Tagad Latvijas sauszemes robeža ir ap 1300 km. Latvijas teritorija aizņem 64.6 tūkst. km2 , bet līdz 1944. gadam, kad Krievija sev patvarīgi pievienoja daļu no Abrenes apriņķa, tā aizņēma 65.8 tūkst. km2.
Eiropā ir apmēram 20 valstis, kas ir mazākas par Latviju, starp tām arī Dānija, Nīderlande, Šveice. No Baltijas valstīm mūsdienās par Latviju plašāka teritorija ir Lietuvai.
Latvijai ir divas neaizsalstošas ostas: Liepāja un Ventspils. Arī Rīgas osta ar ledlauža palīdzību sasniedzama pat bargā ziemā. Daugava sadala Latvijas teritoriju divās daļās. Šai upei un ostām vienmēr bijusi nozīmīga loma, lai uzturētu sakarus starp Austrumeiropu un Rietumeiropu. Daugavas garums Latvijas teritorijā ir aptuveni 357 km.
Sava ģeogrāfiskā stāvokļa dēļ mūsu zeme vienmēr bijusi lielo kaimiņu interešu sfērā, tāpēc latviešu nācijas valstiskums varēja izveidoties tikai 20. gs.
Mūsdienās Latvija ir neatkarīga un suverēna republika. 2004. gada 29. martā Latvija kļuva par NATO dalībvalsti, bet 2004. gada 1. maijā — par Eiropas Savienības dalībvalsti.
Latvijā ir 26 lauku rajoni, 486 pagasti un 77 pilsētas (2005.g.). No tām 7 ir republikas pilsētas – Rīga, Daugavpils, Liepāja, Jelgava, Ventspils, Rēzekne, Jūrmala – un 70 rajonu pilsētas. Divdesmit sešas pilsētas ir rajonu administratīvie centri.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1125176
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties