Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:166425
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
TCP/IP pamati    4
3.  TCP/IP protokolu struktūra    5
4.  ARP protokols    11
4.1  ARP – adrešu pārveidošanas tabula    11
Starptīklu protokols IP    12
UDP protokols    14
Pieliekamā līmeņa protokols    14
8.  Protokols TELNET    16
9.  FTP protokols    17
10.  SMTP protokols    17
  Skaidrojoša vardnīca    19
Darba fragmentsAizvērt

Pasaules datortīkls neradās vienā mirklī. Lai gan WWW (World Wide Web) ir salīdzinoši jauns jēdziens cilvēku sapratnē, tam ir dziļa izcelsme. No šīs tehnoloģijas rašanās brīža ir pagājuši vairāk nekā 25 gadi, kas ir puse no datoru elektronikas rašanās laika posma. WWW ir tikai viens no pielietojumiem, kas darbojas Internet pasaules datoru un to sistēmu tīklā, kas tādā vai savādākā mēra eksistē no 1961. gada. Septiņdesmito gadu vidū vairākas valsts organizācijas, pētnieciskās laborotorijas un universitates ASV jau bija savienotas datortīklā, kas iegūva nosaukumu ARPAnet, taču organizāciju vietējie tīkli darbojās ar dažādām datorprogrammu platformām un bija orientēti uz specifisku uzdevumu izpildi. Tā, piemēram, datortīklu armijas vajadzībām uzstādīja firma DEC, tīklu gaisa kara spēkiem – IBM, kara flotei – firma Unisys. Visi šie tīkli darbojās, bet “ runāja “ dažādās valodās.
Lai atsevišķie vietējie tīkli varetu tikt savienoti, bija nepieciešams izstrādat un ieviest starptīklu datu pārraides protokolus.
1974. gadā Vints Serfs un Bobs Kāns publicēja rakstu ar nosaukumu “ Datu pakešu pārraides starptīklu protokols” (“A Protocol for Packet Network Internetworking “), kurā tika apskatīta detalizēta pieeja problēmas risinājumam.
1982. gadā problēma tika atrisināta ar protokola TCP/IP izstrādi, ar kura parādīšanos ieviesās arī termins “Internet”.Aizsardzības ministrija drīz noteica TCP/IP par militāro datortīklu standarta protokolu.
TCP/IP sāka darboties vairākumā datortīklu, ieskaitot personālos datorus un kļuva par jaunu standartu informācijas apmaiņā starp tiem. Tieši pateicoties TCP/IP šodien eksistē tāda milzīga un plaši sazarota struktūra kā Internet. Patreiz TCP/IP protokola sastāvā ir vairāk nekā 100 dazādu protokolu. Šodien pasaulē ir 179 miljoni Internet pasaules tīkla lietotaju.
Jūs varāt novertēt TCP/IP protokolu darbu tiem uzdevumiem, kas tas risina. Tas ir Interneta transporta protokols, sistēmas , kas savieno tukstoši datoru un tīklu visā pasaulē.
TCP/IP protokolu saime tiek pielietota visā pasaulē, lia savienotu datorus Interneta tīklā. Interneta tīkls sastāv no liela daudzuma tīkliem ar dažādu fizisko dabu, no lokāliem tīkliem, kā Ethernets un Token Ring, līdz globāliem tīkliem, kā NSFNET.
TCP/IP protokola izvēle – pārraides vadības protokols/ starptīklu protokols ( Transmission Control Protocol/ Internet Protocol ) – tiek izmantos tīkliem: balss pārraide, video, parasta datu pārraide.
TCP/IP protokola pamatā ir protokoli IP un TCP. IP protokols nodrošina informācijas pakešu maršrutizāciju. Protokols TCP izveido drošus sakarus starp diviem datoriem un veic datu pārraidi, pārtrūkuma gadījumā nodrošina atkārtotu pakešu pārraidi. Vienlaicīgi savienoto abonentu skaits nav ierobežots un pie tam katrs dators var cik ilgi vien grib apmainīties ar datiem pa tīklu.
Liela tīkla priekšrocība ar protokolu TCP/IP ir iespēja apvienot datorus ar dažādām arhitektūrām un operētājsistēmām.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties