Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:166152
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Uzņēmējdarbība ir spēcīgs sabiedriskās dzīves virzītājs. Sabiedrība ir ieinteresēta civilizētā uzņēmējdarbības norisē. Pati uzņēmējdarbība bez tiesiska atbalsta un brīvības nevar būt sekmīga. Tomēr uzņēmējdarbības brīvība nevar būt absolūta. Jebkurš uzņēmējs ir brīvs savu lēmumu pieņemšanā tiesisko normu ietvaros.
Ir zināms, ka noziedzīgo nodarījumu klāsts pasaulē ir pietiekoši plašs un arī Latvijas Republikas likumdošana tos klasificē pēc sfēras, kurā šī rīcība notikusi, kā arī pēc priekšmeta, pret kuru šī rīcība ir vērsta. Viena no sfērām, kurā tiek izdarīti noziegumi, ir ekonomika. Līdz ar to par šī darba mērķi ir uzskatāma noziedzīgo nodarījumu ekonomikā kriminoloģiskā aplūkošana un analīze, atsevišķi izšķirot dažādās ekonomisko noziegumu veikšanas nozares.
Mūsdienu pasaulē, ikviena valsts pievērš lielu uzmanību cīņai ar ekonomisko noziedzību. Kā pamatu tam var minēt ekonomiskās noziedzības iespējamos apmērus tajos gadījumos, ja netiek nodrošināta adekvāta cīņa pret to– ekonomiskā noziedzība nav salīdzināma ar citiem noziedzīgu nodarījumu veidiem, jo radikāli atšķiras tās būtība. Lai veiktu ekonomiskos noziegumus, noziedzniekam ir jābūt pietiekoši izglītotam attiecīgās sfēras jautājumos un ir jāspēj pietiekoši gudri veikt savas darbības, lai noziegums vispār izdotos. Bet, zinot, ka ja ir veikts noziegums, par to ir jāsaņem sods, tiesībsargājošajām iestādēm ir jāspēj adekvāti rīkoties un pieņemt nepieciešamos mērus, lai apkarotu šos noziedzniekus.
Līdz ar Latvijas neatkarības pastāvēšanas brīdi aktuāla ir kļuvusi ekonomisko noziegumu un ar tiem saistīto likumpārkāpumu novēršanas un atklāšanas problēma. Šādi ekonomiskie noziegumi ir daudz un dažādi. Tie kavē ne tikai tautsaimniecības attīstību, bet faktiski visas valsts attīstību kā tādu, jo būtiski samazina iekšzemes kopproduktu, ļauj izsaimniekot finansiālos līdzekļus.
Lai saskaņotu valsts un uzņēmēju intereses ir nepieciešama uzņēmējdarbības regulēšana. Valsts uzdevums ir pasargāt tirgus ekonomiku no dažādām ļaunprātībām, korupcijas, negodīgas konkurences. Valsts regulē uzņēmējdarbību ar ekonomiskam un administratīvam metodēm.
Darba mērķis ir noskaidrot ekonomiskos noziegumus Latvijas ekonomikā, to attīstības tendences.
Galvenie darba uzdevumi:
1.izvērtēt uzņēmējdarbības teorētiskos aspektus, uzņēmējdarbības formas;
2.izskaidrot ekonomisko noziegumu būtību, to ietekmi uz valsts ekonomiku, profilaksi un uzņēmēju atbildību par tiem;
3.izanalizēt Latvijā izplatītākos ekonomiskos noziegumus;
4.izpētīt ekonomisko noziegumu statistiku un tās attīstības tendences.
Darba izstrādei tika izmantoti valsts statistikas dati un citi statistisko datu avoti. Iegūtie dati tika grupēti. Statistisko datu attēlošanai izmantotas tabulas un grafiskie attēli.
Pētījuma objekts ir ekonomiskie noziegumi Latvijā. Darbā ir vairāk analizēti tie noziegumi, kas saistīti ar uzņēmējdarbību, nevis ar amatpersonu pienākumu pildīšanu.
Pētāmais laika periods ir 2002.gada 1.janvāris-2006.gada 01.jūnijs.
Darba izstrādāšanai izmantota teorētiskā literatūra par uzņēmējdarbību, tās formām, Latvijas Republikas normatīvie akti, ar ekonomiskajiem noziegumiem un to apkarošanu saistīto valsts iestāžu statistika un publikācijas presē.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1180422
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties