Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Roberta A.Pastora u.c. autoru grāmatas "A Century’s Journey: How the Great Powers Shape the World" konspekts

     

    Konspekts13 Vēsture, kultūra

6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:165102
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.07.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tuvojoties nobeigumam un rezumējot visu varētu atzīmēt, ka grāmatas galvenais uzdevums ir iepazīstināt lasītāju ar dažādu pasaules valstu attīstību 20. gadsimta laikā. Tā kā par katru valsti raksta cits autors, tad ir atšķirīga vēsturisko notikumu atlase, respektīvi, kam autori cenšas pievērst uzmanību visvairāk. Visumā darbs atspoguļo gan valstu ārpolitiku, gan skaidro faktorus, kas ietekmējuši attiecīgās valsts ārpolitiku, un, kas ir pats svarīgākais, ļauj izprast katras valsts īpatnības. Tomēr, šķiet, kopumā, galvenokārt uzmanība tika veltīta iekšpolitiskajām problēmām.
1) Roberts J . Liebers analizē Lielbritānijas iekšpolitiskos notikumus, kas ietekmēja ārpolitiku, tādā veidā nosakot britu iespējas iesaistīties jaunās pasaules kārtības veidošanā.
2) Arī Stenlijs Hoffmans pievērš uzmanību iekšpolitikai tikai Francijā, kā arī vērtē šīs valsts rīcību un politisko nostāju attiecībā pret ASV 40. gadu II pusē.
3) Džozefs Joffe rakstot par Vāciju uzmanību vērš tieši uz Adenauera politisko taktiku, kam bija liela nozīme Vācijas tālākajā attīstībā, pēc II Pasaules kara un Aukstā kara laikā.
4) Roberts A. Pastors vērtējot ASV politiku Aukstā kara laikā uzmanību vērš uz starptautisko situāciju Eiropā. Izsakot atbalstu Aukstā kara krustnešu viedoklim – saskatot draudus PSRS politikā. Tātad R.A. Pastors pārstāv Tradicionālās skolas uzskatus.
Kā uzsver autori, viņu uzdevums bija izdibināt katras valsts pieredzes būtību un piedāvāt gardu kripatiņu nozīmes no kurienes katra valsts nāk un uz kurieni tā tiecas. 15 Runājot par kopīgo, kas vienoja šīs valstis, tad tā bija vēlme pēc iespējas ātrāk ar starptautisku plānu un organizāciju palīdzību atjaunot un attīstīt Rietumeiropu.
Interesanti, ka rakstot par valstu ārpolitiku 20.gs. otrajā pusē visi autori raksta par vieniem un tiem pašiem notikumiem, taču atspoguļo tos no atšķirīgiem redzes punktiem. Kopumā runājot, Vācija un Francija galvenokārt paskatīta Eiropas kontekstā, ASV pasaules kontekstā, Lielbritānija – starp ASV un Eiropu, bet PSRS vispār neiekļaujas starptautiskajā kārtībā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1244407
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties