Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:164746
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kāpēc mums ir vajadzīgs ūdens?
- Ūdens uztur normālu cilvēka ķermeņa temperatūru, un pateicoties iztvaikošanai no ādas virsmas, ķermeņa temperatūra ir stabila, pat ja gaisa temperatūra ir, piemēram, 40-50 grādi.
- Ūdens veido apmēram 60% no pieauguša cilvēka un 75% no jaundzimušā bērna kopējā svara atkarībā no klimatiskās zonas, veselības stāvokļa, darba rakstura, ēšanas ieradumiem un daudziem citiem apstākļiem. Cilvēka ķermenim ir vajadzīgi 2,5–3 litri ūdens dienā, no kuriem 1,0–1,5 litri ir dzērienu formā.
Ūdens krājumi
Lai apgādātu mājokļus un ražošanu, ūdeni ņem no ezeriem, upēm vai pazemes avotiem. Ūdenī, ko iegūst no šīm ūdenskrātuvēm, ir vielas, kas izšķīdušas no Zemes iežiem, kā arī tajā var atrasties lauksaimniecībā izmantotās ķīmiskās vielas. Cietā ūdenī, kas ar ziepēm veido nogulsnes, ir izšķīduši kalcija un magnija sāļi. Neattīrītā ūdenī var arī atrasties cietas vielas, piemēram, smiltis vai augsnes daļiņas un bieži vien arī kaitīgi mikrobi.
Ūdens apgādes uzņēmumos ūdeni padara derīgu dzeršanai, atbrīvojot to no cietajām daļiņām un iznīcinot kaitīgos organismus. No nekaitīgajiem izšķīdušajiem sāļiem ūdeni parasti neattīra.

Ūdeņu aizsardzība
Ūdeņu aizsardzība, kura ir viena no galvenajām prioritātēm Latvijas vides aizsardzības politikā, sasniegti labi rezultāti. Sekmīgi darbojas investīciju shēmas, ievērojami uzlabots stāvoklis notekūdeņu attīrīšanā. Labākas uzskaites un ūdens taupīšanas rezultātā kopējais notekūdeņu daudzums valstī samazinājies divkārt, neattīrīto notekūdeņu īpatsvars samazinājies līdz 5% no kopapjoma, bet komunālo notekūdeņu radītais piesārņojums ir samazinājies vairāk nekā 2 reizes. Pabeigtas notekūdeņu attīrīšanas būves Liepājā, Cēsīs, Strenčos un Līgatnē, bet celtniecības darbi vēl notiek vairākos desmitos objektu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1229160
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties