Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:164267
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 18 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Summējot pētījuma rezultātus tiek secināts, ka arī mūsdienās Latvijā tiek novēroti stereotipi attiecībā uz sieviešu dzimumu. Pētījuma rezultātā noskaidrots, ka sievietes pašas atzīst to, ka izjūt stereotipizētu attieksmi dažādos apstākļos un sadzīves situācijās, piemēram, darbā, atpūšoties, ģimenes dzīvē un sabiedrībā kopumā. Tāpat tiek secināts, ka viens no sieviešu dzimuma stereotipu veicinātājfaktoriem ir mediji - sievietes atzīst, ka masu medijos raidītās reklāmas bieži vien izceļ sievietes kā mājsaimnieces vai vājo dzimumu, kaut vai par piemēru ņemot mazgājamo līdzekļu reklāmas, kurās vienmēr, kā galvenās varones izvēlētas tieši sievietes jau netieši norādot, ka sievietes vieta ir virtuvē pie trauku mazgāšanas, mājas uzkopšanas u.c.
Lai gan respondentes atzīst, ka izjūt stereotipu attiecinājumu uz savu dzimumu, tomēr vairāk kā puse aptaujāto atzīmē, ka jūtas līdzvērtīgas vīriešiem, pārsvarā minot argumentu, ka var izdarīt tikpat daudz un tik pat kvalitatīvus darbus kā vīrieši, sievietes ir materiāli neatkarīgas, nodrošinātas un izglītotas. Kā galvenais arguments līdzvērtīgumam tiek minēts tas, ka sieviete mūsdienās ir spējīga pašas spēkiem veiksmīgi attīstīt savu karjeru un lauzt stereotipu, ka labs vadītājs ir tikai vīrietis.
Kā risinājumus sieviešu dzimuma stereotipu problēmai respondentes izteica variantus par ģimenes nozīmīguma popularizēšanu sabiedrībā, līdz ar to sievietes lomas ģimenē un sabiedrībā izcelšanu. Taču izskanēja arī viedoklis, ka šo problēmu nemaz nav nepieciešams novērst, tādējādi tiek atbalstīta sociologu teorija, ka stereotipi palīdz vienkāršot un sakārtot sabiedrību. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1318031
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties