Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Cilvēktiesību aizsardzības mehānismi pasaulē

    TOP 500Novērtēts!

    Referāts22 Tiesības

4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:163800
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.08.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Darba aplūkojums    2
  Kas ir cilvēktiesības    3
  Diskusiju ietaru ieskicējums    5
1.  Apvienoto Nāciju Organizācija    6
1.1  Indivīdiem pieejamas līgumos noteiktas procedūras    8
1.2  Indivīdiem tieši nepieejamas procedūras    12
2.  Eiropas Padomes ietvaros izveidotās procedūras    14
3.  Amerikas cilvēktiesību aizsardzības mehānisnis    19
4.  Āfrikas cilvēktiesību aizsardzības mehānisms    21
5.  Latvijas iedzīvotajiem pieejamie starptautiskie tiesību aizsardzības mehānismi    22
  Nobeigums    22
  Izmantotās literatūras saraksts    24
  Pielikumi    25
Darba fragmentsAizvērt

Savu darbu veltot cilvēktiesību tematikai, atspoguļoju cilvēktiesību jēdziena svarīgumu mijiedarbībā ar to praktiskās realizācijas paņēmienu kopumu mūsdienu tiesiskajā sabiedrībā. Dotā tiesību nozare iegūst vēl vairāku aktualitāti pasaulē līdz ar pēdējām tendencēm, procesiem un notikumiem, runa ir par globalizācijas procesu, brīva tirgus paplašināšanos, terorisma aktivizēšanos. Cilvēku pamattiesības šajos apstākļos mēdz būt noliegtas un ļoti ierobežotas. Šim jautājumam jāpievērš īpaša uzmanība arī līdz ar kopīgu tiesību izstrādi, piemēram, Eiropas Savienības kopīgu tiesību sistēmas izvedošanas darbā.
Šajā darbā tiks aplūkoti daži cilvēktiesību aizsardzības paņēmieni, aprakstītas procedūras un izdarītas atsauces uz daudzām pasaules un reģionālām cilvēktiesību aizsadzības institūcijām. Minētais tiek sagrupēts pēc darbošanās teritoriāla objekta, lai vieglāk būtu apskatīt visas esošās procedūras konkrētajā reģionā, vai pieejamas kādas institūcijas ietvaros. Kā pirmo un galveno cilvēktiesību aizsargājošo organizāciju es izvirzu Apvienoto Nāciju Organizāciju, tai seko Eiropas Padomes izveidotās procedūras, tālāk runa ies par Amerikas Savienoto Valstu esošajiem mehānismiem, pēc tam versīsimies Āfrikas regionā pastāvošajai kārtībai un, kā nobeigumā, pāris vārdos apskatīsim Latvijas iedzīvotājiem pieejamus cilvēktiesību realizācijas veidus. Tās, manuprāt, būtu spilgtākās cilvēktiesību aizsadzības sistēmas pasaulē. Citās pasaules malās tās nebūt nemazāk vērtīgas, bet pētījuma izvirzītā mērķa sasniegšanai jāapskata spilgtākie un plašak izmantojāmie piemēri.
Pētījuma objekts ir apjomīga konstitucionālo tiesību apakšnozare, cilvēktiesības, kuras pirmssākumi atrodami Antīka laikmeta filozofu traktātos un kurai vairāku mūsdienu valstu pamatlikumos ir veltīta atsevišķa nodaļa.”Valsts atzīst uz aizsargā cilvēka pamattiesības saskaņā ar šo Satversmi, likumiem un Latvijai saistošiem staprtautiskajiem līgumiem.”1 Par darba priekšmetu izvirzīju šīs apakšnozares pielietošanu tiesiskai realitātei, kā arī tās īstenošanas iespējas. Šeit jāmin, ka ir divas kategorijas, pirmā ir pastāvošās procedūras, kuru kārtība ir dokumentāli stingri reglamentēta, un otrā ietver iespējamas procedūras, kuru īstenošana ir iespējama, bet pagaidām nav reglamentēta. Šī darba ietvaros apskatīsim tikai pirmās kategorijas elementus.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1162650
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties