Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:163643
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.02.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Schenker: no ekspedīcijas līdz loģistikai

2002. gada 8.maijā Schenker svinēja savu dzimšanas dienu. Ir apritējuši 130 gadi kopš Gotfrīds Schenkers reģistrēja nodibināto kompāniju Vīnes uzņēmumu reģistrā, nosaucot to savā vārdā. Pašreiz pasaulē vadošā loģistikas koncerna piedzimšana pirms 130 gadiem bija saistīta ar jaunu virzienu – salikto kravu dzelzceļa pārvadājumu uzsākšanu. Pirmie salikto kravu vagoni no Parīzes uz Vīni veda Austroungārijas sabiedrības elitei tādas luksus preces, ka smaržas, modes namu izgatavotās preces un šampanieti. Gotfrīda Schenkera ideja par to, ka mazas kravas var salikt vienā lielā, lika pamatu daudz ekonomiskākai transportēšanai, uzsākot jaunu kravu pārvadājumu laikmetu. Ražotāji, tirgotāji un gala patērētāji turpina gūt no tā labumu arī šodien. Tagad Schenker ir viens no vadošajiem integrētās loģistikas uzņēmumiem pasaulē ar 1000 birojiem visā pasaulē.

Paplašināšanās uz Austrumiem un Rietumiem Pirms 130 gadiem par veiksmes formulu kļuva moto “from house to house from a single source”, kas ātri izvirzīja kompāniju tirgus līderpozīcijās. No galvenās mītnes Vīnī kompānija pavirzījās un Austrumeiropu – tā laika Austroungārijas tirdzniecības partneri. Biroju atvēršana Budapeštā (1872), Prāgā (1879), Belgradā, Sofijā un Konstantinopolē (1890) ātri sekoja viena otrai. 19.gadsimta beigās vagoni ar uzrakstiem: “Sammel-Transporte der Speditionsfirma Schenker & Co.” (Salikto kravu pārvadājumu firma Schenker & Co) kursēja no Francijas Atlantijas okeāna krasta līdz pat Osmaņu impērijas robežām. Jaunā augošâ kompšnija nodarbojās arī ar jūras kravu pārvadājumiem. 1879.gadā Schenker nodibināja “Adria Steamship Company”. Jau pēc 16 gadiem austriešu-amerikānu jūras pārvadājumu kompānija piegādāja preces uz Ziemeļamerikas ostām. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties