Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:163342
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Elmārs Seņkovs savā izrādē par būtiskāko izvirzīja pieredzes nozīmi:” Kāda nozīme ir pieredzei, kādas sāpes nes līdzi paaudžu maiņas? kā veidojas konflikts starp veco un jauno un vai, jauno būvējot vecais tiek ņemts vai neņemts vērā. Dzīvē bieži notiek tā: lai radītu ko jaunu, vecais jāupurē. Bet to, kādas bija labās nu jau zudušā laika iezīmes, kuras būtu bijis vērts paturēt, diemžēl izdodas ieraudzīt tikai pēc laika. Aktuāla ir arī cīņa ar ambīcijām, cik mēs esam gatavi piekāpties un ieklausīties cilvēkos, kuri mums devuši ko būtisku.” R. Dzudzilo izrādes vizuālajā noformējumā vēlas apvienot mūsdienīgo no 21. gadsimta ar 20. gadsimta sākumu, vēloties nevis atdarināt laikmetus, padarot izrādi butaforisku, bet gan radīt autonomu teātra realitāti. Izrāde neattaisnos nevienu no paaudzēm, jo problēmas ir abās pusēs.
Aleksandra Maļikova tēlotais Edvarts ir izveidots kā izteikti atkarīgs, gandrīz vai paverdzināts no sievas Olgas Ņikuļinas Ievas. Absolūtais ļaunums parādās ainā, kad Daņilas Maligina Edžiņš pakļauj kameras nesaudzīgajai acij savu aklo vecmāmuļu. Šeit vēstījums veidojas ne par paaudžu atšķirīgo mērķu un principu sadursmi, bet gan par pasauli, kurā destrukcija un nežēlība veido pašus pamatus un indivīda iekopts mikrokosmoss ir tikai ilūzija, kas tiks izpostīta un atņemta, iemetot biedējošā haosā.
Blaumanis pats visvairāk izcēlis cietēju Indrānu tēvu, tajā pašā laikā viņš ir sapratis abas puses — katrai devis savu taisnību. Ar interesi var vērot katru cenšanos lauzt visu konvencionālo un sastingušo mākslā, rast jaunus ceļus un atziņas, kas organiskāk saskanētu ar mūsu laikmeta idejām un cilvēku izjūtām.

Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1335549
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties