Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:163279
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.05.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Svētki ir īpaši nozīmīgs notikums, jo tie apvieno gan rituālus, gan simbolus, kurus politiskā elite tieši izmanto, lai leģitimētu varas institūcijas un autoritātes. Kā īpaši svinamu dienu Kārlis Ulmanis bija ieviesis 15. maiju jeb “Tautas Vienības dienu”, dienu, kad tika veikts valsts apvērsums. Pateicoties 15. maijam, strādnieks tagad bija brīvs no sarkanā ienaida, šķiru cīņas idejām un sociāldemokrātijas ietekmes.
Rakstus par šo notikumu var apskatīt žurnālā “Atpūta”. Piemēram, 1940. gada 10. maija numurā tiek publicēts raksts “15. maija sasniegumi”, un tajā ir publicēta liela fotogrāfija ar Kārli Ulmani uzstājoties Tautas vienības dienā 15.maija laukumā.
Arī Lieldienas netiek aizmirstas, jo uz “Atpūtas” 803. numura vāka ir redzams uzraksts “Priecīgas Lieldienas!” un tautumeita, kas rokās tur pūpolu klēpi un krāsainas olas. Žurnālā ir vairāki raksti, padomi, tautas dziesmas un ilustrācijas par Lieldienām.
Autore secina, ka žurnāls “Atpūta” savā laikā bija viens no populārākajiem un ietekmīgākajiem žurnāliem. Tā saturs un daudzās bildes ieinteresē katru pat gadu desmitiem vēlāk. Tomēr žurnāls zaudēja savu unikalitāti Padomju varas režīmā. Ja Latvijas Republikas laikā varēja lasīt par reportieru piedzīvoto un pārdzīvoto, tad pēc Latvijas okupācijas žurnālā vairs nav jūtama pašu autoru klātbūtne.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties