Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:162832
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Uzdevums
Atšķēlies siju atbalstošais vienzara dzelzsbetona kolonnas plauktiņš (nošķelts betons). Risinājumu varianti, skices un griezumi. (skice Nr.1)

Situācijas novērtēšana
Ražošanas ēkā divas dzelzsbetona kolonnu rindas kalpo dzelzsbetona siju balstīšanai. Sijas balstās uz konsolēm (plauktiņiem) un pa tiem pārvietojas vidējas celtspējas konsolceltnis. Vienai no četriem galējām vienzara kolonnām ir atšķelies konsole (atbalstošais plauktiņš). Attālums no grīdas līmeņa līdz konsoles augšējai virsmai ir 4200mm (4,2m). Attālums starp kolonnu asīm ir 6500mm (6,5m). Attālums starp kolonnu rindām ir 7000mm (7,0m). Piekļūšana pie kolonnas bojātas konsoles ir apgrūtināta tikai ar siju, kura uz tās balstās. Ēkai ir samēra līdzena dzelzsbetona grīda.

Paskaidrojuma raksts
Vertikāla plaisa, kas atrodas konsoles un sijas savienojuma vietā (kur konsolē darbojas maksimālais lieces moments no pieliktas slodzes), secina par to, ka bojājums parādījās stiepes spēku iedarbības dēļ. Tas nozīme, ka stiegrojums, kas atrodas konsoles augšdaļā un strādā stiepē, izstiepjas.
Visticamākais iemesls ir konsoles pārslogošana. Ir iespējams arī konsoles defekts (konsoles stieptajam stiegrojumam ir mazāks šķērsgriezums vai stiegru klase, nekā ir paredzēts pēc projekta). Diez vai tā ir projektētāja kļūda, jo citām kolonnām nav ne vainas.
Jebkurā gadījumā konsole ir jāpastiprina, jo tās pilnvērtīga ekspluatācija (noslogošana) noteikti izraisīs plaisas palielināšanu. Pie tam šķērsspēka iedarbība var izraisīt konsoles nobīdīšanu uz lēju.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties