Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:162499
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
Prasījuma tiesības cesijas jēdziens    4
II  Cesijas tiesiskais pamats    5
III  Cesijas priekšmets    7
IV  Cesijas forma    9
Cesijas sekas    10
  Secinājumi    13
  Izmantotā literatūra    14
Darba fragmentsAizvērt

Bieži vien darījuma puses, kreditors un parādnieks laika gaitā vienā un tajā pašā darījumā mainās. Nomainīties var parādnieks, bet jāņem vērā, ka šādu nomaiņu var izdarīt tikai ar kreditora piekrišanu – delegācija. Parasti parādnieka maiņa notiek ar pārjaunojuma – novatio, līguma palīdzību. Var arī nomainīties kreditors, šāda maiņa saucama par cesiju – cessio, savukārt šāda kreditora maiņa notiek bez parādnieka piekrišanas, un pat nav pienākums sevišķi brīdināt parādnieku, ka šādas darbības ir veiktas, protams, ar piebildi, ja līgums nenosaka citādi.
Šo tematu izvēlējos, jo kad manās parādnieks, tad vēl rodama kāda skaidrība, bet kreditora maiņas gadījumā, īstas skaidrības nav. Sevišķi aktuāli tas bija deviņdesmito sākumā daudzu Latvijas komercbanku bankrotu gadījumā, kad prasījumi tika cedēti pa labi un pa kreisi un neviens tā īsti nevarēja nokontrolēt šo darījumu patiesumu un īstumu. Tagad gan jāsaka viss ir krietni gājis uz priekšu, jo šāda cedēšana reģistrējama publiskajā reģistrā izdarot atzīmi.
Būtiski darbā apskatīt cesijas tiesisko pamatu, kas izšķirama kā piespiesta un labprātīga uz tiesiska darījuma pamata. Piespiesta cesija faktiski būs ar likumu noteikta un arī ar tiesas spriedumu. Kā arī svarīgi noskaidrot kāda būtu ideāla cesijas forma, jo likums neierobežo formas izvēlē, bet ļauj vienoties, šeit pie tik svarīga darījuma būtu jāizvērtē sekas, ja tiek slēgta mutvārdu forma, jo likums ļauj gan cedentam, gan cesionāram prasīt prasījuma izpildi pie zināmiem apstākļiem un šajā momentā, ja noslēgta šāda forma būs grūti pierādīt strīdus gadījumā. Un mutvārdu formu būs ļoti viegli apstrīdēt, salīdzinot ar rakstveida pierādījumu, kas neprasa komentārus, jo redzam to, ko redzam.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1181963
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties