Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:159060
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  SATURS    2
  IEVADS    3
1.  Jēdziena "Veselīgs uzturs" īss raksturojums    5
2.  Uztura higiēna    13
3.  Ar uzturu saistītās veselības problēmas    15
4.  Veselību ietekmējošie faktori    18
4.1.  Saules gaisma    18
4.2.  Svaigs gaiss    19
4.3.  Tīrs ūdens    19
4.4.  Dabisks uzturs    20
4.5.  Ēšanas process    23
4.6.  Fiziskās aktivitātes    23
  SECINĀJUMI    25
  LITERATŪRAS SARAKSTS    26
  PIELIKUMS    27
  Pielikums Nr. 1    28
  Article I. Pielikums nr. 2    29
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
1. Pilnvērtīga un veselīga sabiedrības locekļa izaugsme ir atkarīga no daudziem faktoriem. Viens no vissvarīgākajiem - veselīgs un pilnvērtīgs uzturs, tā lietošana katru dienu, visu mūžu.
2. Svarīgi ir ēdienu izbaudīt. Prast izvērtēt, kurš ēdiens patiesi ir svarīgs un nepieciešams mūsu ēdienkartē, kurš būtu jālieto mazākā daudzumā.
3. Pārtika nodrošina mūsu organismu ar uzturvielām, kuras nodrošina organismu ar enerģiju un palīdz ķermenim pareizi funkcionēt. Tāpēc savā uzturā jāpatērē tie produkti, kuros šīs uzturvielas ir pietiekamā daudzumā.
4. Ikvienam būtu jāiepazīstas ar uztura piramīdu. Izskatot un izvērtējot to, kļūst skaidrs, ka ēdiena izvēlē jāievēro daudzveidība. Vadoties pēc uztura piramīdas varam ēst dažādus produktus, saglabājot veselību un dzīvesprieku. Uztura piramīda ļauj variēt ar produktiem un atrast savu veselīgas ēšanas variantu.
5. Vairums cilvēku pārāk maz uzņem balastvielas - maizi, kartupeļus, graudaugu izstrādājumus. Taču šie produkti būtu jāēd lielā daudzumā, jo tie dod daudz enerģijas, satur vitamīnus un ir samērā lēti, tātad pieejami visiem.
6. Daudziem cilvēkiem mūsdienās ir problēmas ar lieko svaru, tāpēc viņiem nepieciešams samazināt tauku uzņemšanu. Ar taukiem bagātie ēdieni ir jāaizstāj ar citiem produktiem - mazāk taukus saturošiem. Vairāk jāuzņem šķiedrvielām bagāti produkti.
7. Veselīgs uzturs nav iedomājams bez augļiem un dārzeņiem. Tie satur daudz vitamīnu un minerālvielu, palīdz kuņģim labāk pārstrādāt apēsto. Lietojot uzturā daudz dārzeņus, var izvairīties no daudzām slimībām. Tā ir nekaitīga uzkoda starp ēdienreizēm.
8. Ņemot vērā, ka lielākā daļa cilvēku zin visus veselīga dzīvesveida noteikumus, atliek tikai par to biežāk atgādināt, jo tikai nemitīgi atkārtojot un mudinot cilvēkus dzīvot veselīgāk un ēst pareizāk, ir iespējams kaut ko sasniegt, jo papildus informēšana nereti ir lieka. Tādēļ tiks izvietoti informatīvi plakāti Ādažu poliklīnikā, kuri varētu mudināt cilvēkus vairāk pievērst uzmanību sev, samazināt stresu un veselīgāk ēst.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties