Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:157558
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Kopumā laboratorijas darbs noritēja veiksmīgi, jo tika izpildīti visi sākotnējie uzdevumi, kuru rezultātā tika iegūti visi nepieciešamie grafiki, kā arī tika aprēķinātas visas nepieciešamās vērtības.
Laboratorijas darba laikā bija jānosaka temperatūras izmaiņas laikā, kur šīs izmaiņas laikā varēja noteikt, izmantojot divas metodes. Tā kā tika izmantota grafiskā metode, tad arī rezultāti varēja būt atšķirīgi, jo pieskares novilkšanu varēja veikt dažādos leņķos, kas nozīmēja to, ka arī virziena koeficientu vērtības varēja būt dažādas. Rezultātā tika iegūti divi negatīvi pieskares virziena koeficienti, kuru vērtības bija -0,91 un -0,52, kas liecināja par to, ka īpatnējais kristalizācijas siltums un siltuma atdeves ātrums būs negatīvas vērtības, jo siltums tiks atdots apkārtējai videi nevis saņemts no tās, protams, notika metāla atdzišana.
Tālāk, izmantojot iegūtās temperatūras izmaiņas laikā, tika noteikts siltuma atdeves ātrums, kurš bija -44,85 J/s liels. Iegūtais rezultāts bija diezgan precīzs, jo vēlāk, to izmantojot, tika noteikta īpatnējā kristalizācijas siltuma vērtība, kur, veicot aprēķinus, tā bija -54,8*103 J/kg liela. Vēlāk iegūtā īpatnējā kristalizācijas siltuma vērtība tika salīdzināta ar teorētisko, kura alvas gadījumā bija -59*103 J/kg. Salīdzinot iegūtos rezultātus ar teorētiskajiem, varēja nonākt pie secinājuma, ka eksperiments ir izdevies!…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties