Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:157121
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.04.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mīlestība ir dominējošais garstāsta temats, kas atklājas ar psiholoģiskām iezīmēm. Tajā autors spilgti pauž Rasmas emocionālos un fiziskos pārdzīvojumus. Problēma runā par nelaimīgu pirmo mīlestību, tās gaidīšanu divus gadu desmitus. Raksturotas tiek arī Rasmas un viņas mātes savstarpējās attiecības, kas sākotnēji atklātas spilgti saasinātas. Izcili autors pierāda slaveno teicienu, ka aizliegtais auglis ir tas saldākais. Mīlestība divu cilvēku starpā bija radusies patiesa un noturīga, taču radniecīgo saišu dēļ tai nebija lemts pastāvēt.

Rasma- 16 gadīga jauniete. Matus mūžīgi mēdza pīt garā bizē. Viņas tēvs Juris mirst laikā, kad Rasma ir aptuveni 14 gadu vecumā, taču nemaz viņa par tēvu nepārdzīvo, vairāk viņa to izjūt kā atvieglojumu. Jaunietei patīk izskatīties skaisti un galvenokārt tāda viņa arī jūtas (mēdz teikt sev, ka esot viņa tik skaista kā ziedošs meža krūms), to ik pa laikam apliecina arī Sīmanis Valgs. Rasma iemīlas ļoti strauji un cieši. Viņas jūtas pret Spodri ir tik stipras, ka ne laiks, ne neziņa par Spodra gaitām netraucē. Attiecībās ar māti Rasma izjūt daļēju neizpratni un neskaidrību, tomēr laikam ejot un notikumiem risinoties, viņa kā māti, tā viņas rīcības iemeslus sāk izprast labāk. Ar Sīmani Valgu attiecības labas līdz mirklim, kad tas sāk dzīvot pie viņas mātes. Attiecības nevarētu saukt par sliktām, bet gan atturīgākām.
Spodris Valgs- spēkā vārgs jauneklis, bālu seju, nereti drūmu pieri un gariem, ogļu melniem, vecmodīgi- apaļi apcirptiem matiem un tikpat tumšas, cik mati, bija viņa acis. Māte mira jau tad, kad Spodrim bija tikai divi gadi, visu mūžu viņu audzinājis tēvs…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1152555
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties