Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:155515
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Augsnes parauga Nr. 41 raksturojums un tā īpašības
1.1Laboratorijas darbs Nr. 2, augsnes pH noteikšana
Augsnes reakcija ir viena no būtiskākajām īpašībām, kas ietekmē augu augšanu, kā arī augu barības vielu izmantošanu. Augsnes pH noteikšanā tika izmantoti trīs veidi: universālindikators (gatavots uz KCl bāzes), H2O un 1M KCl suspensijas šķīdumi. Rezultātā tika iegūti šādi mērījumi:
pH KCl = 4,29 (stipri skāba)
pH H2O = 3,78 (stipri skāba)
pH univers.indikators = 4,4 (stipri skāba)
Darba gaitā tika noteikta augsnes reakcija- stipri skāba. Stipri skābu augsni veido liels CO2 un organisko skābju daudzums, kā arī, ja tā ir lauksaimniecībā izmantojama zeme, tad tā ir kļuvusi skāba pārmērīgi mēslojot ar fizioloģiski skābiem minerālmēsliem. Paaugstināts augsnes skābums samazina nitrifikatoru un slāpekļa saistītāju baktēriju darbību. Ar skābu pH veidojas viegli šķīstoši savienojumi un notiek to pastiprināta izskalošanās no virskārtas un ieskalošana dziļākos augsnes horizontos. Tāpat netiek pilnīgi izmantotas ar kūtsmēsliem un minerālmēsliem ienestās augu barības vielas, palielinās veselībai bīstamo radioaktīvo un smago metālu uzņemšana augos. Bez tam skābās augsnēs, kurās trūkst Mg un Ca, pasliktinās fizikālās īpašības- veidojas nelabvēlīgs mitruma un gaisa režīms, neveidojas izturīga drupataina augsnes struktūra.

1.2Laboratorijas darbs Nr. 3, trūdvielu daudzuma noteikšana augsnē pēc Tjūrina metodes
Pēc Tjūrina metodes tika noteikts organisko vielu (humusa) daudzums augsnē. Augsnes organiskās vielas ir augsnes sastāvdaļa, kas veidojas no augu, dzīvnieku un mikroorganismu atliekām un to vielmaiņas produktiem, un kas atrodas dažādās to sadalīšanās pakāpēs. Augsnē organisko vielu daudzums ir atkarīgs no augsni veidojošiem faktoriem: klimata, veģetācijas, cilmieža, reljefa un laika. Organisko vielu daudzums augsnē var mainīties no 0,5 % līdz 5% minerālajās augsnēs un līdz pat 100% ar organiskajām vielām bagātās augsnēs. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1113967
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties